Nieuwe Elfstedenronde moet de Ronde van Vlaanderen doen vergeten in Brugge

06/06/17 om 13:31 - Bijgewerkt om 13:31

Op 17 en 18 juni wordt Brugge voor een heel weekend terug de fietshoofdstad van Vlaanderen. Stad Brugge en Galazo Sports organiseren een tweedaags evenement waarbij de fiets op de voorgrond wordt geplaatst. Op zaterdag zijn de wielertoeristen aan de beurt, op zondag strijkt het profpeloton neer.

Nieuwe Elfstedenronde moet de Ronde van Vlaanderen doen vergeten in Brugge

We zien v.l.n.r. Kevin De Weert (bondscoach), Renaat Schotte (Sporza), Daniel Kerckhof (Euro Shop), Renaat Landuyt (burgemeester), Annick Lambrecht (schepen van Sport), Rudy Vannieuwenhuyse (sportambassadeur van stad Brugge) en Kevin Deltombe (plaatselijke wielrenner. © GD

Op zaterdag kunnen wielertoeristen kiezen tussen de familietocht van 33 kilometer of een toertocht van 66 of 136 kilometer, meestal op het parcours van de Elfstedenronde die daags nadien aan de beurt is. Het profpeloton krijgt 195 kilometer voor de wielen geschoven met dertien kasseistroken, een doortocht door het centrum van Brugge en twee lussen via Damme om aan te komen aan de Buitenkruisvest. "Het wordt een interessante wedstrijd, zeker met deze kasseistroken", stelt bondscoach Kevin De Weert vast. "Een week later is er het BK in Antwerpen en daar liggen ook 45 kilometer van die stenen te wachten."

Commentaar van Renaat Schotte

Het programma begint op 18 juni al vroeg op de markt van Brugge met om 9.15 uur de voorstelling van de renners en een uurtje later wordt al het startschot gegeven. De aankomst is voorzien omstreeks 15.30 uur. "We moeten er zo vroeg aan beginnen omdat Sporza die dag een belangrijke volleybalwedstrijd moet verslaan vanaf 16 uur", vertelt Kristof Impens van Galazo Sports. "De wedstrijd komt vanaf 13.30 uur live op televisie met deskundig commentaar van Bruggeling Renaat Schotte. Maar om 11.50 uur hebben we nog een uitsmijter met een retrokoers dwars door het centrum. Maximaal zestig renners zullen op fietsen van vóór 1981 een wedstrijdje rijden met als hoofdprijs een hesp of enkele kilo's koffie. Er zijn nog een twintigtal plaatsen vrij. Snel zijn is de boodschap", voegt hij er nog lachend aan toe.

(GD)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!