Nieuwe cross voor de jeugd op de Poelberg

Redactie KW

Volgend seizoen geen jeugdcross meer in Ardooie. Tomabel-Inofec CT pakt immers in het eerste weekend van november uit met een gloednieuwe veldrit op de Poelberg in Tielt.

“De voorbije jaren organiseerden we altijd onze veldrit in Ardooie, een week voor de profwedstrijd”, legt Mark Van den Meerssche, voorzitter van Tomabel-Inofec CT, uit. “Maar die wedstrijd was niet echt goed gelegen op de kalender. Er was dan immers ook altijd cross in Meulebeke, waardoor er weinig volk naar Ardooie afzakte. Omdat we al jaren bezig waren over een cross op de Poelberg en door de verhuis van hoofdsponsor Inofec naar Tielt is alles in een stroomversnelling gekomen. Bovendien wonen er ook heel wat leden van onze club in de omgeving van Tielt.”

Voor alle reeksen

“Bovendien zouden we in het weekend van 3 en 4 november geen concurrentie hebben van onze cross in de streek, waardoor we hopelijk meer volk mogen verwelkomen. Het aanbod blijft hetzelfde als in Ardooie: de wedstrijd is voor alle reeksen van de Aspiranten Cyclocross Cup en de Vlaamse Cyclocross Cup. Dus van de allerjongsten tot aan de profs.”

“Een uitdaging voor onze club, we moeten alles zelf in orde brengen”

De Poelberg biedt ook de mogelijkheid om een mooi maar lastig parcours in elkaar te steken. “Dat klopt, al ligt de verantwoordelijkheid van het in elkaar steken van de omloop bij Andy Van Compernolle, de papa van Jason en Jamie. Samen met Bart Van Nieuwenhuyse staat hij in voor de organisatie van deze Poelbergcross. De start ligt normaal gezien in de Bergstraat en het klimmen zal vooral gebeuren op de weg. Zeker voor de allerkleinsten. De rest van het parcours ligt dan in de hoek naast het voetbalveld. Er zijn dus mogelijkheden genoeg om er veel hellingen in te steken. Het wordt bovendien een mooie uitdaging voor onze club. In Ardooie konden we altijd rekenen op de mensen van de profkoers, nu moeten we alles zelf in orde brengen.”

Twee zonen

Mark Van den Meerssche heeft met Lomme en Warre twee zonen die normaal gezien aan de start zullen verschijnen. “Ze koersen ook op de weg maar hun voorkeur ligt momenteel toch bij de cross. Beiden hebben een mooi seizoen achter de rug. Warre boekte totaal onverwacht zijn allereerste zege ooit en ook Lomme deed het opnieuw voortreffelijk. Hij wint wel niet meer alles zoals vroeger, maar dat is meer dan logisch.”