Nieuw parcours Superprestige Ruddervoorde voorgesteld

© COGHE GINO
Redactie KW

Op zondag 29 oktober wordt de vierde wedstrijd van de “Telenet Superprestige” gereden op de Baliebrugge in Ruddervoorde. Na 30 jaar, waarvan 20 in de Superprestige, werd er serieus aan het parcours gesleuteld.

“We hebben een volledig nieuwe straat en aankomststrook aangelegd van duizend vierkante meter op onze weide zelf. Dit wil zeggen dat de volledige wedstrijd verreden wordt op het domein Pyfferoen en dat is dan ook uniek in het superprestigegebeuren, klinkt het bij een trotse voorzitter Geert Pyfferoen. “Verder hebben we de heuvel met de trappen aan de kant van de beek verhoogd en het aantal treden bedraagt nu 24, wat de lastigheid van het parcours bevordert. Deze Heuvel wordt in een zeer korte tijdspanne tijdens de wedstrijd twee keer aangedaan. Een keer via de trappen en een keer via de nieuw aangelegde helling waarvan we zeker zijn dat niet alle renners deze zullen kunnen nemen met de fiets.”

In de aankomststrook is er veel vrije ruimte gelaten voor de toeschouwers waardoor ze een vrij zicht hebben op zowel de aankomst als de berg in het midden van het parcours. Deze berg wordt tijdens de wedstrijd drie keer beklommen. Door deze open ruimte is de publiekstent opgeschoven richting de ingang aan de beek. “Wel zijn we nog aan het overleggen om eventueel een lage tribune te plaatsen aan de aankomst,” weet Kurt Vanneste te vertellen.

Een nieuwe weg vraagt ook om een officiële opening en het was burgemeester Jan de Keyzer die samen met de schepenen van Oostkamp de nieuwe start- en aankomststrook kwam openen op een druk bijgewoonde persconferentie. In een eerste reactie wist klaas Vantornout te vertellen dat hij de nieuwe aankomst korter had verwacht: “Maar ik ben aangenaam verrast door de werken die voor de cross zijn uitgevoerd.”

(GS – Foto Coghe)