Niels Nachtergaele rijdt zaterdag in Beveren-Roeselare vlakbij zijn deur

Niels Nachtergaele. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Niels Nachtergaele (31) heeft net de loodzware Ronde van Namen achter de rug, maar start zaterdag in de wedstrijd voor elite zonder contract en beloften in Beveren-Roeselare. “Ik was er vorig seizoen derde, dus is er zeker iets mogelijk”, aldus de Roeselarenaar met roots in Dentergem die rijdt voor Tops Antiek-Glascentra.

“De Ronde van Namen was dit seizoen niet zo’n succes”, blikt Niels Nachtergaele (31) terug. De eliterenner zonder contract werd er achtereenvolgens 135ste, 76ste, 94ste, 39ste en… “Ik ben na mijn reis in het noorden van Spanje rechtstreeks naar daar getrokken. Iets wat ik de voorbije jaren ook deed, maar nu liep het niet zo denderend.”

“De Ronde van Namen zal misschien nog wat in de benen zitten, maar ik hoop er wel op een goede prestatie”

“Voor mijn verlof ging het niet slecht in koers, maar ik voelde wel dat er in de finales iets minder opzat. En die lijn trok zich door in Namen. Bovendien kende ik dan nog eens pech in de derde etappe met een wielbreuk, terwijl ik me die dag beter voelde. De hitte speelde ook een grote rol, maar ik kan er goed tegen en het is warm voor iedereen. Dat mag dus geen excuus zijn.”

Vlakbij de deur

Zaterdag verschijnt de Roeselarenaar aan de start van de kermiskoers in deelgemeente Beveren. “Een koers vlakbij mijn deur – ik woon in de Mandellaan – is altijd eens plezant. De Ronde van Namen zal misschien nog wat in de benen zitten, maar ik hoop er wel op een goede prestatie. Ik was er vorig seizoen derde, dus is er zeker iets mogelijk. Al is het zeker geen eenvoudige koers. Het is niet zo evident om er weg te rijden met een groepje.”

“De week erop sta ik dan aan de start van de koers in het Franse Bavay. Een wedstrijd die me ligt en waar ik ieder seizoen goed ben. Hopelijk kan ik daar een goed resultaat neerzetten en opnieuw aanknopen met mijn goede conditie van bij de start van het seizoen.”

Twee zeges

Niels Nachtergaele mag alvast niet klagen over het verloop van zijn seizoen. “Het is inderdaad redelijk goed. Al had ik liever wat meer evenwicht gezien tussen mijn twee zeges en de tientallen ereplaatsen”, lacht Niels. “Vooral mijn seizoensstart was beter dan anders. En buiten de Ronde van Namen streed ik overal mee in de frontlinie. Ik mag dus niet klagen. Er zijn andere renners die er slechter voor staan zeker?”

“Mijn seizoen is goed. Al had ik liever wat meer evenwicht gezien tussen mijn twee zeges en de tientallen ereplaatsen”

“Ik hoop die goede prestaties door te kunnen trekken en nog hier en daar een zege mee te pikken. Ook in de kleinere interclubs hoop ik nog een rol van betekenis te kunnen spelen”, besluit de schrijnwerker van Europort in Pittem. (SM)