Niels Albert met spoed geopereerd aan het hart in Brugge

© BELGA
Redactie KW

Niels Albert zal er als ploegleider van Crelan-Charles niet bij zijn in de Amerikaanse crossen. De oud-renner, die vroegtijdig zijn carrière beëindigde door hartritmestoornissen, kampte het voorbije weekend met problemen aan het hart en werd dinsdag met spoed geopereerd in een Brugs ziekenhuis.

“Ik zal helaas de start van het crossseizoen niet meemaken in Amerika”, zei hij op een persmoment van het team. “De voorbije dagen was het even schrikken op vakantie toen mijn hart een paar keer oversloeg. Ik ben dinsdag met spoed geopereerd in een Brugs ziekenhuis en er werd een defibrillator ingeplant. Dat is nu voor mezelf en mijn entourage een hele geruststelling. Nu kan mijn vriendin zorgeloos in slaap vallen naast mij”, vertelde hij nog met een kwinkslag.

Door die operatie is Albert niet van de partij in de crossen in Iowa en Waterloo, twee Wereldbekerwedstrijden. Hij blijft in België. Veel meer wilde de oud-renner niet kwijt over de operatie. “Het is jammer dat ik de crossen mis in Amerika, maar dat nieuws is nu achter ons. Iedereen is gerust. Vanaf nu moet de focus weer volledig op de cross liggen.” Albert moest in 2014 onverwacht stoppen met crossen door hartproblemen.