Nicholas Goossens rijdt zondag in zijn eigen Meulebeke

Nicholas Goossens. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Zondag kunnen de aspiranten zich naar hartenlust uitleven in Meulebeke. Bij de 14-jarigen staat Nicholas Goossens gemotiveerd aan de start. De Meulebekenaar hoopt voor eigen volk met een sterke prestatie uit te pakken.

“Ik kijk er al een tijdje naar uit, want het is en blijft toch speciaal om voor eigen volk te kunnen koersen”, opent Nicholas Goossens, die op donderdag 12 juli zijn 14de verjaardag mag vieren. “Er komt alvast heel wat bekend volk kijken zoals mijn oma, vrienden… Het is voor hen ook eens dicht bij de deur om mij in actie te zien. Het zorgt alvast voor extra motivatie. Het parcours gaat eerst een stukje bergop, gevolgd door enkele bochten en de aankomst ligt aan café De Sportman. Dat wil zeggen dat het een sprint bergaf is. Hopelijk slagen we erin om met een beperkt groepje naar de meet te gaan. Ik zal alvast mijn best doen om een sprint te vermijden.”

Koers meemaken

De aspirant van de Molenspurters Meulebeke is alvast bezig aan een goed seizoen. Zo finishte hij vorige zondag nog als achtste in Zulte. “In het begin van de koers trok er één renner alleen in de aanval. Toen hij gegrepen was, waagde ik mijn kans. Nadat ik een paar ronden alleen gereden had, kwamen er nog andere renners aansluiten. Het draaide even goed rond, maar uiteindelijk waren we maar met twee renners over die wilden koersen. Dan weet je dat het moeilijk wordt. Uiteindelijk werd ik dan achtste en daar ben ik best tevreden mee. Vooral omdat ik mee de koers gemaakt heb. Dan is het resultaat niet zo belangrijk. Een podiumplaats halen door heel de koers in het wiel te blijven zitten… Nee, daar zou ik me niet goed bij voelen.”

“Het resultaat is niet belangrijk, ik wil mee de koers gemaakt hebben”

“Ook over de rest van het seizoen ben ik heel tevreden. Ik heb wel al een paar keer pech gehad, maar ik mag niet klagen. Zo werd ik onder meer vierde op het provinciaal kampioenschap tijdrijden. Ik hoop alvast dit seizoen nog eens het podium te halen. Moest dat zondag in eigen Meulebeke lukken, dan zou dat fantastisch zijn. Of ik nog naar bepaalde koersen uitkijk? Oppergem en Egem vind ik twee leuke wedstrijden. Voor de rest bekijk ik het van week tot week”, besluit Nicholas, die in zijn derde jaar Latijn-wiskunde aan De Bron in Tielt zit en al uitkijkt om de stap naar de nieuwelingen te zetten. “Dan krijgen we echt koers.”