Neemt Gianni Meersman woensdag revanche in GP Samyn?

In een sprint met een kleine groep versloeg Kris Boeckmans vorig jaar Gianni Meersman. © etixx-quickstep.com
Redactie KW

Met de GP Samyn start woensdag in Quaregnon het Waalse wielerseizoen. De wedstrijd kan dit jaar rekenen op heel wat belangstelling in het peloton.

Met AG2R, BMC, Etixx-Quick Step, FDJ, Lotto-Soudal, Katusha en Lotto NL-Jumbo verschijnen zeven World Tour-teams aan de start. Publiekstrekker is Philippe Gilbert van BMC, winnaar in 2008, maar ook de Belgische World Tour-ploegen vaardigen met onder meer Niki Terpstra en Tosh Van der Sande een mooie selectie af voor de Waalse koers die start op de Grote Markt in Quaregnon en na 202,6 kilometer eindigt in Dour.

Vorig jaar onderging het parcours enkele wijzigingen en werden heel wat kasseistroken toegevoegd in de plaatselijke ronde (vier rondes van 25 km) om de koers zwaarder te maken. Nu werd er nog ééntje gevonden en opgenomen: de Montignies-sur-Roc, een strook van 400m die zeer technisch is en drie sterren telt. De laatste kasseistrook van 700m, eveneens goed voor drie sterren, ligt op 2,5 km van de finish. Kortom, een koers voor Flandriens toch wel, want in totaal moeten er 12 km kasseistroken bedwongen worden in de laatste 100 kilometer.

Vorig jaar ging de zege naar Kris Boeckmans. In een sprint met een kleine groep versloeg hij Gianni Meersman en de Fransman Christophe Laporte. Bij de vrouwen schreef de Nederlandse Chantal Blaak de zege op haar naam. Ook dit jaar rijden de vrouwen enkele uren voor de mannen de GP Samyn, de tweede manche van de Lotto Cycling Cup. Zij leggen 112 km af.

De GP Samyn is openingsmanche van de Belgian Cycling Cup (die tien koersen in Vlaanderen en Wallonië omvat) en wordt uitgezonden op VTM.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier