Nederlander Ryan Kamp beste junior in Ruddervoorde

Ryan Kamp spurt sneller dan Tomas Kopecky. © Foto Coghe
Redactie KW

De tweede wedstrijd van de superprestigemanche in Ruddervoorde, die voor juniores, werd helemaal gedomineerd door de Tsjech Tomas Kopecky en de Nederlander Ryan Kamp. Het was nochtans Gerben Kuypers uit Ramskapelle die in de eerste ronde het tempo aangaf.

Gerben Kuypers reed ook als eerste de zandbak in maar bij de eerste passage aan de aankomstlijn had Tomas Kopecky de leiding overgenomen, gevolgd door Ryan Kamp. De twee wisselden vaak van koppositie maar bleven wel de rest van de wedstrijd samen voorin. De achtervolgende groep bestaande uit Vince Van Den Eynde, Mees Hendrikx, Pim Ronhaar, Jamo Bellens, Bart Artz en Gerben Kuypers had al snel een achterstand van 17 seconden. De achtervolgers hadden zich snel neergelegd bij de gedachte dat ze reden voor een derde plaats.

Kopecky en Kamp

Tijdens de laatste twee ronden probeerden zowel Kopecky als Kamp met demarrages alleen weg te raken maar schouder aan schouder kwamen ze de aankomststrook opgereden. Tomas Kopecky trok vanop de kop de spurt aan maar het was Ryan Kamp die vanuit zijn wiel sneller was en de overwinning in Ruddervoorde op zijn naam mocht schrijven.

Gerben Kuypers werd op de negende plaats de eerste West-Vlaming. “Ik heb twee weken van mindere prestaties achter de rug maar wilde mij toch tonen in Ruddervoorde, zeker om te bewijzen dat ik de selectie voor het EK waard ben. Ik ben zeer sterk gestart in de wedstrijd, misschien wat te snel. Tijdens de wedstrijd voelde ik dat ik een beetje over mijn toeren aan het gaan was. Gelukkig kon ik mij handhaven in de achtervolgende groep en ben ik al bij al tevreden met mijn prestatie hier.” Het nieuwe parcours viel bij Gerben zeker in de smaak: “Het is veel technischer geworden dan de vorige jaren en veel mooier.”

(GS – foto Coghe)