Nederlander Jarno Mobach wint eerste Menen-Kemmel-Menen

De Nederlander Jarno Mobach rondde het Nederlands overwicht af en behaalde zijn tweede seizoenszege. © (Foto WO)
Redactie KW

De allereerste Menen-Kemmel-Menen krijgt de Nederlander Jarno Mobach op de erelijst.

De junior liet in de slotronde zijn zes metgezellen in de steek en soleerde naar de zege. Ramon Van Bokhoven en Bram Welten maakten het feestje van de noorderburen compleet. Stan Dewulf uit Stavele moest genoegen nemen met een vierde stek.

De finale werd gedomineerd door Nederlandse renners maar het was Harelbekenaar Jules Dejonghe (CT Spider King Ieper) die meteen na de start het vuur aan de lont stak. Door zijn aanvalslust kwam een kopgroep van achttien renners tot stand. In de heuvelzone met onder meer de beklimmingen van de Monte- en de Kemmelberg moesten renners de rol lossen. Dat was onder andere het geval voor Lauwenaar Kwinten Verbeeck (Tieltse Renners) en Jabbekenaar Arne Clicteur van het Menense Zannata-Lotto CT. Die laatste formatie had met Stan Dewulf één van de topfavorieten in de rangen. De Stavelenaar was bij de les. Met ploegmakker Bjarne Vanacker (Torhout) reed hij op de Kemmelberg naar de leiders.

“Dat was volledig volgens de ploegtactiek’, verklaarde Dewulf achteraf. “Daarna was er een scheurtje in de kopgroep en kwamen Bjarne en ik vooraan te zitten met vijf Nederlanders.” Bij het ingaan van de eerste plaatselijke ronde in Menen was het duidelijk dat de winnaar voorin te zoeken was. De zeven hadden een voorsprong van meer dan twee minuten op de eerste achtervolgers. “Die Bram Welten (dit jaar winnaar van Parijs-Roubaix red.) ken ik. Hij vloerde me al een paar keer. Ik wou dus niet met hem naar de meet. In de slotronde probeerde ik dan ook de rest te verschalken maar Welten counterde. Toen Mobach demarreerde, was het vet bij mij van de soep. Ik was net niet goed genoeg. Ik was niet gekomen voor de vierde plaats”, aldus een ontgoochelde Stan Dewulf.

(GOW – foto WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier