Nathalie Bex is Belgisch kampioene bij de juniores

Nathalie Bex (midden) kwam alleen aan na een lange solo. Marjon Claus werde tweede, Jintse Peeters derde. © JD
Redactie KW

De 18-jarige Nathalie Bex (Forza Fortuna) heeft zich zondag in het West-Vlaamse Hooglede tot Belgisch kampioene op de weg bij de meisjes juniores gekroond. Dit na een solo die ze al opzette in de openingsronde. Bex liet na 70 kilometer, of zeven ronden, respectievelijk Marjon Claus en Jinse Peeters achter zich.

Net na de eerste beklimming van de Gitsberg trok Bex in de aanval. Zij vatte de tweede ronde aan met een voorsprong van zowat 30 seconden op het peloton. Ditte Lenseclaes, Marthe Truyen en Chayenne Vrancken probeerden de kloof naar de eenzame leidster nog te overbruggen maar slaagden daar niet in. Nathalie Bex bleef haar voorsprong verder aandikken en telde bij het aansnijden van de voorlaatste ronde 1:50 op een uitgedund peloton.

Vanuit de groep kwam er geen gestructureerde reactie meer op gang en zo kon Bex de slotronde aanvatten met een geruststellende voorsprong. Ze kwam niet meer in de problemen en kon uitgebreid het zegegebaar maken. 5 minuten en 34 seconden later sprintte de Oost-Vlaamse Marjon Claus naar de tweede plaats. Jinse Peeters uit Antwerpen pakte het brons.

Nathalie Bex volgt als Belgisch kampioene bij de meisjes juniores Lenny Druyts op.

(BELGA/JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier