Mountainbiker Stefan Maertens aan stevige remonte bezig in Amerikaanse Tour Divide

16/06/17 om 11:43 - Bijgewerkt om 20:10

Mountainbiker Stefan 'Foane' Maertens neemt momenteel deel aan de Tour Divide, een loodzware tocht van Canada naar Mexico. Goed voor pakweg 4.500 kilometer, die de Oostduinkerkse Gentenaar wou afleggen in amper vijftien dagen. Nu hij een week onderweg is, zit hij dus halverwege zijn doel.

Mountainbiker Stefan Maertens aan stevige remonte bezig in Amerikaanse Tour Divide

© Brian Decrop

Stefan kwam bijzonder ambitieus aan de start van de Tour Divide. Het is zijn derde deelname aan wat hij zelf 'de moeder van alle bikepack races' noemt en in Het Wekelijks Nieuws Veurne/Diksmuide vertelde hij vorige week nog dat hij deze keer de eerste plaats haalbaar acht. Zijn start kon echter niet slechter zijn, want al op de eerste dag had hij af te rekenen met zware mechanische problemen. Hij postte op zijn Facebookpagina dat hij zichzelf niet meer kon oppeppen en zou opgeven, maar de vele volgers op het thuisfront konden hem tot inkeer brengen.

Voorlopige derde plaats

"Back on track, looking forward" postte hij enkele uren later, waarna hij zich pijlsnel omhoog werkte in het klassement. Momenteel ligt hij in de derde positie en lijkt hij dus goed op weg om effectief de eerste Belg op die eerste plaats te worden. Ook voor Ben Steurbaut uit Bredene, de enige andere Belg die dit jaar deelneemt aan de tocht, ziet het er trouwens bijzonder goed uit. Zijn vork brak doormidden bovenop een berg, maar ook hij zet door. Ben staat momenteel op de vijfde plaats in het klassement.

Je kan de prestaties van de twee West-Vlamingen hier volgen.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!