Mooi deelnemersveld voor eerste editie Great War Remembrance Race

© BELGA
Redactie KW

De start van de eerste editie van de Great War Remembrance Race nadert met rasse schreden en dus sijpelen ook de eerste namen binnen van de renners die de ploegen zullen afvaardigen in deze rit tussen Nieuwpoort en Ieper. En dat voorlopige deelnemersveld oogt erg mooi.

Vier WorldTour-ploegen hebben hun komst bevestigd: de Belgische formaties van Quick-Step Floors en Lotto-Soudal, het Nederlandse Sunweb en het Amerikaanse BMC, waar Greg Van Avermaet naar voor wordt geschoven als kopman. De Olympisch kampioen pakte in 2017 nog de zege in Gent-Wevelgem en kan op hetzelfde terrein dus opnieuw raak schieten. Bij Team Sunweb lijkt Edward Theuns het speerpunt van de ploeg te zullen worden. De Gentenaar reed in de Tour nog volledig in dienst van Tom Dumoulin, maar krijgt nu zelf zijn kans om te schitteren op Belgisch grondgebied.

Beide ploegen zullen moeten opboksen tegen Quick-Step Floors. Zij zakken met een ijzersterk zevental af naar de Westhoek en kunnen met meerdere opties naar voren treden: Belgisch kampioen Yves Lampaert, sprintbom Fernando Gaviria of Scheldeprijs-winnaar Fabio Jakobsen lijken de voornaamste opties te zullen worden in het team van Patrick Lefevere. Lotto-Soudal ten slotte rekent op kersvers Europees tijdritkampioen Victor Campenaerts. In zijn zog krijgen jonge talenten Enzo Wouters, Remy Mertz en Stan Dewulf hun kans om zich te tonen.

Naast vier WorldTour-ploegen wordt het deelnemersveld aangevuld met elf procontinentale ploegen. België wordt vertegenwoordigd door WB Aqua Protect Veranclassic, Wanty-Groupe Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise en Veranda’s Willems-Crelan. Ook het Nederlandse Roompot en Israël Cycling Academy zijn van de partij. Uit Frankrijk komen Direct Energie, Vital Concept en Cofidis, uit Polen CCC Sprandi Polkowice en uit Ierland Aqua Blue Sport

Ten slotte rijden ook acht continentale teams mee op vrijdag 24 augustus: Cibel-Cebon, AGO-Aqua Service, T.Palm en Tartelleto-Isorex (België), Team Wiggins en Madison Genesis (UK), Team Coop (Noorwegen) en Team Vorarlberg-Santic (Oostenrijk).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier