Miss Flandrienne 2018 (x2)

Elke Timperman genoot van haar eerste fotoshoots. (Foto Dries Verhelst)
Redactie KW

West-Vlaanderen heeft twee ijzers in het vuur om de nieuwe Miss Flandrienne in eigen gouw te houden. Wil je Elke Timperman (Ieperse die nu in Rumbeke woont) of Laure Verbeke (Torhoutse die naar Brugge verhuisde) naar de titel stemmen, dan kan dat nog tot 20 februari.

Miss Elke: “Druk bezet met twee jobs, maar toch vind ik nog tijd om 15 uur per week te sporten: ik fiets naar het werk, ga lopen en ik wil ook enkele koersjes meepikken”

Als deze pagina gedrukt wordt, vertoeft Elke Timperman in Spanje op fietsvakantie. “Extra kilometers en hoogtemeters maken”, luidt het. Binnen een maand viert ze haar 28ste verjaardag. Ze is gebeten door de wielermicrobe. “Ik ben geboren en getogen in Ieper, maar sinds enkele jaren woon ik met mijn vriend Christophe Laperre in Rumbeke. Met zijn ervaring in de wieler- en triatlonwereld staat hij me met raad en daad bij.”

Ook in rallywereld

Het sporten zat er al van jongsaf in. “Ik volgde in de humaniora de richting ‘Lichamelijke Opvoeding en Sport’, daarna studeerde ik communicatiemanagement. Ik werk al mijn hele leven in de verkoop. Eerst in het decoratie- en verkoopsteam bij Floralux in Dadizele, nu al enkele jaren bij ACD Serres in Roeselare. Ook bij het Roeselaarse Teamfloral ben ik actief als verkoopster. We specialiseren ons in de verkoop van nieuwe en tweedehandswagens. In de rallywereld kennen ze ons wel. We wille ons vestigen als Ford Performance Store van de Westhoek. Tijdens de week zit ik dus tussen het groen en decoratie, in de weekends tussen de ronkende motoren van sportieve wagens.”

Hoe ze het ook mag klaarspelen, ze komt ook nog wekelijks tot 15 uren sporten. “Ik fiets iedere dag naar het werk, en ga ook minstens drie keer per week lopen. Ik heb me ook aangesloten bij Team Dcycles Bella Casa Decor, zo kan ik dit jaar ook enkele koersjes meepikken.”

Miss Flandrienne is de eerste verkiezing voor Elke. “Mijn vriend daagde me uit om een foto in te sturen en zo startte dit avontuur. Ik ben op dat vlak een groentje, het was ook mijn eerste fotoshoot. Deze verkiezing is voor mij een ware ontdekkingsreis. En hopelijk met succes.”

Stemmen kan nog tot 20 februari door ‘Miss Elke’ te mailen naar missflandrienne@vwb.be

Miss Laure: “Fietsen doe ik in groep met damesfietsclub De Rogeetjes, maar eerst staat nog een andere uitdaging gepland; de marathon van Parijs volmaken op 8 april”

Miss Flandrienne 2018 (x2)

Laure Verbeke (27) werkt als ergotherapeute in het WZC Ter Luchte in Ruddervoorde, ze is uit Torhout afkomstig. “Wonen doe ik sinds kort in Brugge, ik ben een gelukkige single”, flapt ze er uit. “Ik fiets en loop enorm graag maar hou me op de eerste plaats toch ook graag bezig met familie en vrienden.”

Het is niet haar eerste verkiezing. “In 2015 nam ik deel aan Miss West-Vlaanderen, ik mocht net niet door naar de finaleronde voor Miss België. Vorig jaar viel mijn oog op de inschrijvingen voor Miss Flandrienne, ik beschouwde dat als een mooie uitdaging. Samen met vijf medekandidaten hoor ik tot de finalistes.”

Ze heeft haar hart verpand aan fietsen en lopen. “Ik maak deel uit van het fietsclubje De Rogeetjes, een vriendengroep die uitsluitend uit dames bestaat. Vorig jaar fietste ik vooral in de zomer. Omdat het in de winter niet ideaal is in België om buiten te fietsen en ik er ook niet van hou om in de kou te fietsen verkoos ik om op de fietsrollen te trainen. En begin dit jaar heb ik mezelf ingeschreven voor een volgende uitdaging en dit is de marathon in Parijs lopen. Deze marathon vindt op 8 april plaats, daarna zal er weer tijd zijn voor het fietsen.”

Voor haar campagne kreeg ze de nodige steun. “Ik heb op eigen houtje flyers laten maken en met hulp van familie en vrienden heb ik die verspreid. En natuurlijk doe ik ook promotie via de sociale mediakanalen, nl. Instagram en Facebook. Bij Wendy Vandenberghe en Paul Darthet mocht ik in hun fietscafe Den Heirweg in Zedelgem ook wat reclame maken.”

“Mijn wieleridool is Peter Sagan, niet enkel voor zijn looks en supertalent, maar ook omwille van zijn humoristisch karakter. Ik hou enorm van mensen die het leven niet te serieus nemen. Lachen doe ik graag.”

Stemmen kan nog tot 20 februari door ‘Miss Laure’ te mailen naar missflandrienne@vwb.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier