Misnoegde wandelaars strooien spijkers op mountainbikeparcours in Middelkerke

Redactie KW

Eind vorige week vonden twee dames die op de wandel waren enkele honderden spijkers op een mountainbikeparcours in de omgeving van de oude watertoren.

“Duidelijk alweer een voorbeeld van mensen die mountainbikers niet weten te appreciëren”, betreurt Peter Lannoye.

Twee dames waren eind vorige week met hun hondjes aan het wandelen in het duinengebied in de buurt van de oude watertoren toen ze over een ruime afstand honderden spijkers zagen liggen, her en der verspreid op paadjes die vaak door mountainbikers bereden worden. Deze dames hadden het meteen in de gaten dat het om een vorm van sabotage ging. Ze verzamelden minutieus alle spijkers, trokken ermee naar het politiekantoor en vervolgens naar Peter Lannoye, voorzitter van Mountainbikeclub Mc Chouffe. “Het is niet de eerste keer dat we op ons pad geconfronteerd worden met dergelijke wansmakelijke praktijken want sommige mensen zijn mountainbikers niet goed gezind.”

Bezig met vast parcours

Mountainbiken in de duinen is zo goed als overal verboden, maar op veel plaatsen, ook in Middelkerke wordt het oogluikend toegestaan. De provincie West-Vlaanderen is volop in de weer met het uittekenen van een mountainbikeparcours over de hele kust maar in Middelkerke is dat niet eenvoudig. De duinen zijn er immers smal en vaak eigendom van meerdere organisaties. “We zijn met onze club Mc Chouffe ook volop bezig met een vast parcours uit te tekenen in samenwerking met onder meer de gemeente, de Vlaamse Afdeling Kust en Natuurpunt”, zegt Peter Lannoye die betreurt dat sommige mensen op dergelijke wijze hun ongenoegen uiten.

“Het ligt immers niet in onze bedoeling om tot last te zijn van de vele wandelaars. We willen op een gezonde manier onze geliefkoosde sport beoefenen in de vrije natuur. Elke mountainbiker voelt dat hij die natuur nodig heeft. Wij hopen ook dat het vaste parcours dat in de maak is, de oplossing wordt om plezier te beleven in de duinen sámen met wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers”, benadrukt Peter Lannoye.

(LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier