Michael Vanthourenhout wint de Parkcross in Maldegem: “Teleurstelling van WK doorgespoeld”

© COGHE GINO
Redactie KW

De 22-jarige Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games) uit Wingene heeft woensdag de tiende editie van de Parkcross in Maldegem gewonnen.

De renner behaalde in het Sint-Annapark zijn eerste zege van het seizoen. Tweede werd zijn Marlux-Napoleon Games-ploegmakker Kevin Pauwels. De laatste podiumplaats was weggelegd voor de Tsjech Radomir Simunek.

Het was het tweetal Laurens Sweeck-Michael Vanthourenhout dat de eerste wedstrijdhelft voor zijn rekening nam. Achter dit duo klitte een groepje van tien renners samen. Dat waren wereldkampioen bij de profs Wout van Aert en wereldkampioen bij de beloften Eli Iserbyt met Sven Nys, Kevin Pauwels, Gianni Vermeersch, Daan Soete, Quinten Hermans, Diether Sweeck, Dieter Vanthourenhout en de Tsjech Radomir Simunek. Halfkoers muisde Michael Vanthourenhout er alleen vanonder. Laurens Sweeck volgde snel op tien seconden. In de achtergrond vormde zich een groepje met Van Aert, Vermeersch, Simunek en Pauwels. Wat verderop volgden onder andere Nys en Iserbyt.

Vermeersch stopt af

Sweeck werd op drie ronden van het einde ingerekend door het groepje met Van Aert dat zo aandikte tot vijf renners. Michael Vanthourenhout bleef een fiks tempo ontwikkelen en achter hem kwam de tegenreactie nooit echt geordend op gang, mede door het schitterende afstoppingswerk van Pauwels en Vermeersch. Vanthourenhout kwam niet meer in de problemen en haalde het dan ook afgescheiden. Achter de Wingenaar hadden Pauwels, Simunek en Vermeersch zich losgewrikt van Van Aert en Sweeck.

Michael Vanthourenhout wint de Parkcross in Maldegem:
© COGHE GINO

Pauwels, vorig jaar nog eindlaureaat van deze Parkcross, haalde het in de strijd voor de dichtste ereplaats en hield Simunek knap achter zich. Wereldkampioen Wout van Aert werd zesde. Sven Nys moest genoegen met de twaalfde plaats nadat hij nog werd opgehouden door een valpartij en zich daarbij blesseerde aan de pink.

“Voelde me goed”

“Ik voelde van bij de start al dat er vandaag iets zou kunnen inzitten. De benen voelden helemaal anders aan dan in Zolder. Stukken beter dus”, lachte Vanthourenhout. “Met Laurens Sweeck had ik meteen een perfecte metgezel. Wij sloegen met ons tweetjes vrij snel een mooie kloof. Toen ik voelde dat de rest aan het terugkomen was versnelde ik toch wat.”

“Voor Laurens Sweeck bleek het optrekken van het tempo plots iets van het goede te veel te zijn. Ik sloeg meteen een mooie kloof en kon van dan af mijn eigen tempo aanhouden. Achter mij zullen Kevin Pauwels en Gianni Vermeersch ook wel het nodige afstoppingswerk verricht hebben en zo kon ik het uithouden tot aan de eindmeet. Ik heb vandaag de teleurstelling van het wereldkampioenschap kunnen doorspoelen. En dat met een zege. Dat is schitterend.”

(Belga – Foto’s Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier