Michael Vanthourenhout uit Wingene tweede bij de beloften in Ruddervoorde

Redactie KW

Laurens Sweeck heeft de Superprestigecross voor beloften in Ruddervoorde op zijn naam geschreven. Sweeck rekende in de finale van een razendsnelle wedstrijd af met Michael Vanthourenhout uit Wingene.

Michael Vanthourenhout was de absolute smaakmaker. De jongere broer van Dieter, die gisteren door een valpartij op het EK voor beloften in Duitsland moest opgeven, gooide er de beuk in en het was alleen een sterke Sweeck die in de finale nog aansluiting kon vinden. In de sprint was Vanthourenhout geen partij voor Sweeck.

Jens Vandekinderen en Nicolas Cleppe

Jens Vandekinderen was tevreden met zijn zesde stek. Gisteren was de Torhoutenaar van Telenet-Fidea nog ontgoocheld na zijn 17de plaats op het EK voor beloften. Bovendien overleed zijn oma van moeders kant, maar in Ruddervoorde kon Vandekinderen met een goed gevoel weer naar huis.

Nicolas Cleppe uit Ingelmunster was door het dolle heen met zijn tiende plaats. “Tijdens de eerste twee ronden vlotte het nochtans niet zo goed. Pas daarna kwam ik erdoor en kon ik enkele plaatsen opschuiven. Ik ben blij te horen dat de bondscoach (Rudy De Bie, red.) mij volgt en tevreden is over mijn progressie. Je mag niet vergeten dat er momenteel een heel sterke lichting bij de beloften aan de slag is. De plaatsjes zijn duur. Als je twee procent minder bent, verlies je meteen vijf tot tien plaatsen. De komende weken wil ik bevestigen. Altijd in de top tien eindigen is het doel.”

Ontgoocheling bij Jonas Degroote

Jonas Degroote uit Zillebeke was ontgoocheld. “Het probleem is dat ik elke cross helemaal achteraan van start moet gaan. Daardoor verlies ik veel te veel tijd. Vandaag was het ook weer van dat. Ik zie dat aan mijn hartslagen in de eerste twee ronden. Die liggen een stuk lager dan zou kunnen. Het is frustrerend. Mijn conditie is goed, alleen is het op deze manier moeilijk om mooie uitslagen bijeen te rijden.”

Berne Vankeirsbilck uit Harelbeke kent voorlopig een pechseizoen. “Er is altijd wel iets dat me parten speelt. Ook vandaag weer. Ik zat goed na de start, maar toen was er blijkbaar een bepaalde crosser die me in de kant reed. Ik begrijp het niet, want hij heeft zo ook veel plaatsen verloren. Kijk, dit was gewoon een profcross, maar dan eentje van 50 in plaats van 60 minuten.” (TVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier