Michael Vanthourenhout pakt in Kruibeke eerste zege van het seizoen

15/10/16 om 18:05 - Bijgewerkt om 18:04

Immense vreugde in het kamp van de Marlux-Napoleon Games-ploeg toen Michael Vanthourenhout uit Wingene zaterdag als eerste de eindmeet van de Polderscross overschreed.

Michael Vanthourenhout pakt in Kruibeke eerste zege van het seizoen

We zien Michael Vanthourenhout met Wout Van Aert in zijn spoor. © BELGA

De West-Vlaming pakte in Kruibeke zijn eerste zege van het seizoen. Morgen/zondag trekt hij naar het Luxemburgse Contren en laat hij de Superprestigecross van Zonhoven links liggen. "Van bij de start had ik een zeer goed gevoel in de benen", begon Michael Vanthourenhout. "De hele wedstrijd heb ik heel aanvallend gereden. Halfkoers trachtte ik wat te recupereren, omdat ik al veel krachten verspeeld had maar bovenal omdat ik een mooie finale wou rijden. Onderschat dit parcours niet. Ik heb hier enkele ronden alleen gereden en dat kostte mij een pak energie."

Michael Vanthourenhout legde de basis van zijn zege in de Polderscross toen hij over de balkjes wipte en zo een kloof kon slaan met wereldkampioen Wout van Aert. "Ik wist dat mijn kans op een overwinning lag aan de zone met de balkjes. Ik had Van Aert daar geen enkele keer zien springen en daar kon ik een kloof slaan door dat wel te doen. Dat lukte me ook. Ik ging van dan af vol door en dat draaide goed uit, al vreesde ik op de lange, rechte stukken wel dat Van Aert nog zou kunnen terugkomen. Deze zege doet enorm veel deugd. Voordien kon enkel Mathieu van der Poel Wout Van Aert kloppen. Morgen/zondag rijd ik in Luxemburg. Hopelijk kan ik daar de lijn doortrekken."

(Belga)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!