Michael Vanthourenhout: "Niet verwacht dat ik vandaag al zo goed zou zijn"

12/09/16 om 08:18 - Bijgewerkt om 08:18

Even leek Michael Vanthourenhout zondag het numerieke overwicht van zijn team, drie ploeggenoten in een kopgroep van zes, om te zetten in een zege maar de Wingenaar botste in het slot van de wedstrijd in Geraardsbergen op een veel te sterke Wout van Aert.

Michael Vanthourenhout: "Niet verwacht dat ik vandaag al zo goed zou zijn"

© BELGA

"Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik vandaag al zo goed zou zijn. Ik had deze zomer wat gesukkeld met de knie. Ik startte hier in Geraardsbergen dan ook met een zeer groot vraagteken achter mijn conditie. Een tweede plaats had ik dan ook niet verwacht", gaf Michael Vanthourenhout mee. "Ik voelde van bij de start al dat de benen goed waren. Vandaar ook dat ik het enkele keren probeerde maar ik slaagde er niet in de rest af te gooien. In de slotronde ging ik opnieuw mijn kans. Het was hard tegen hard. Ik sloeg een kleine kloof maar voelde dan dat Wout van Aert op komst was. De laatste hectometers waren er dan ook net iets teveel aan voor mij. Ik ben heel blij dat de conditie goed is en hopelijk speelt mijn knieblessure weer niet op."

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!