Michael Vanthourenhout moet enkel Van Aert voor laten in Kleicross van Lebbeke

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Wout Van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace) heeft zaterdag de 11e editie van de Kleicross in het Oost-Vlaamse Lebbeke gewonnen. De vicewereldkampioen haalde het na een solo. Michael Vanthourenhout werd tweede voor Laurens Sweeck.

Het vijftal Laurens Sweeck, Toon Aerts, Wout Van Aert, Michael Vanthourenhout en Belgisch kampioen Klaas Vantornout liet vanaf de eerste ronde de rest in de steek. In de derde ronde kreeg Sweeck het even lastig en moest hij zijn metgezellen laten rijden. Sweeck vocht evenwel terug, zodat we in de vierde ronde opnieuw vijf leiders kregen. Daarachter volgden Gianni Vermeersch en Jens Vandekinderen. Zij zouden echter nooit aansluiting vinden met de vluchters.

Solo van Van Aert

De snelheid voorin werd verder opgevoerd. Aerts kon het hoge tempo niet meer volgen en diende te lossen. Op anderhalve ronde van het einde trok Van Aert fors door. Vanthourenhout kon nog even standhouden, maar moest er uiteindelijk ook onherroepelijk af. Van Aert bouwde zijn voorsprong uit en haalde het dan ook afgescheiden voor Vanthourenhout, die op zijn beurt Sweeck had afgeschud. Vantornout werd vierde en Aerts eigende zich de vijfde plaats toe. Sven Nys zegde in laatste instantie af voor de Kleicross.

Verkoudheid

“Ik kreeg deze week wat af te rekenen met een verkoudheid en voelde me dus niet honderd procent”, verduidelijkte Vanthourenhout. “Ik stond dan ook met een groot vraagteken aan de start. Gaandeweg voelde ik me in de cross beter worden en toen Wout Van Aert versnelde, kon ik als enige nog even zijn wiel volgen. Hij trok daarna opnieuw door en dan moest ik toch lossen. Ik deed er alles aan om die tweede plaats veilig te stellen.”

“Na Oostmalle is het eindelijk gedaan”, aldus Vanthourenhout. “Het is een lang en zwaar seizoen geweest. Iedereen snakt naar het einde. Ikzelf mag zeer tevreden zijn over mijn seizoen, dat meermaals bekroond werd met mooie zaken zoals de regenboogtrui bij de beloften. Ik mag zeker niet klagen en kan met een gerust gemoed de zomer ingaan. Mijn vriendin koerst ook. Vanaf volgende week sta ik dus ten dienste van haar.”

(Belga – foto a-RN)