Michael Vanthourenhout mist podium in Baal, omdat hij zich mistelt

© BELGA
Redactie KW

Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games) had lange tijd zicht op een podiumplaats in Baal voor zijn nieuwe sponsor, maar de renner dacht dat er nog een rondje gereden moest worden en kwam te laat om Sven Nys en Toon Aerts nog te remonteren in de sprint.

Hij moet vrede nemen met een vierde stek. Vanthourenhout is duidelijk helemaal hersteld van zijn ziekte en reed voortdurend vooraan in Baal. “Ik kies vaak voor een snel begin, en dat deed ik nu ook”, zegt hij. “Op zo’n modderparcours kom ik goed tot mijn recht en ik voelde me goed. Ik reed veel aan de leiding van de groep, maar jammer genoeg niet in de slotronde. Ik dacht dat er nog een rondje afgewerkt moest worden. Het gaatje dat Sven en Toon hadden geslagen, zou ik wel dichten op de weg, dacht ik. Pas te laat kreeg ik het besef dat de wedstrijd er toch op zat. Jammer, ik denk dat het podium nog mogelijk was.”

Michael Vanthourenhout vertrok vrijdagavond al naar het Duitse Keulen, waar hij samen met Kevin Pauwels, in Baal sukkelend met een pijnlijke rug en daardoor pas tiende, zaterdag een vliegtuig richting Mallorca opstapt voor een vijfdaagse stage. “De conditie is nu al goed”, meent hij, “maar ik hoop er nog een paar procentjes bij te krijgen. Ik wil heel graag dat iemand van onze ploeg in Lille de Belgische titel verovert, en hoop daaraan mijn steentje bij te kunnen dragen.”

(Belga)