Michael Vanthourenhout: “Heel trots op deze prestatie”

© BELGA
Redactie KW

Michael Vanthourenhout maakte bij de start van het seizoen een doel van het wereldkampioenschap en piekte naar dit WK. De West-Vlaming was na afloop dan ook dolgelukkig dat hij de regenboogtrui om de schouders mocht trekken.

“Bij de start had ik even een moeilijk moment”, blikte de gouden medaillewinnaar terug. “Ik zat toen in zevende of achtste positie, maar daarna heb ik een fiets genomen met zachtere tubes en bolde het beter. Ik voelde dat ik goed was en wachtte het juiste moment af.”

Op het eind van de derde ronde ging hij er vandoor. Sweeck zat toen in vierde positie. “Dat had ik niet gezien”, zegt hij. “Ik achtte gewoon mijn kans gekomen. Ik sloeg een klein kloofje van drie à vier seconden, zag dat er niemand achter me kwam en heb een halve ronde lang vol gas gegeven.”

“Ontspannen dankzij broer”

Het volstond voor de overwinning. “Ik ben heel trots op deze prestatie”, aldus Michael Vanthourenhout. “Het WK was een belangrijk doel voor mij, maar toch had ik vooraf geen zenuwen. Ik heb heel ontspannen naar deze wedstrijd toegeleefd. Mede ook door de aanwezigheid van mijn broer Dieter hier in Tabor. Hij is belangrijk voor mij en slaagt erin me kalm te houden. Ik ben ook heel trots dat we hier met de Belgische ploeg goud en zilver pakken.”

Volgend jaar treedt Vanthourenhout aan bij de eliterenners. “Ik rijd nu nog enkele wedstrijden bij de beloften en wil deze trui nog een beetje tonen. Volgend seizoen wordt mijn eerste jaar bij de elite. Ik hoop er veel bij te leren en dan in mijn tweede seizoen hopelijk ook af en toe eens mee te doen voor de overwinning.”

(Belga)