Mercedes Van Volcem: "We moeten vooruit kijken"

17/06/16 om 08:49 - Bijgewerkt om 09:33

Ook Brugs gemeenteraadslid Mercedes Van Volcem (Open Vld) en Sportschepen Annick Lambrecht (sp.a) reageren ontgoocheld op het nieuws.

Mercedes Van Volcem: "We moeten vooruit kijken"

"Iedereen vindt het uiteraard doodjammer", stelt ze. "Natuurlijk voor de sport en de beleving maar ook de uitstraling dat het aan Brugge gaf. De mooie beelden leverden mooie promotie op en zorgde ook voor een toeristische hoogdagen. Horecazaken zaten steevast stampvol."

"Jammeren helpt niet, verwijten ook niet. Ik spreek alvast 3 jaar niet tegen Wauter Vandenhaute! Dat recht hebben we wel."

Toch wil Van Volcem vooral vooruit kijken. "Nu zal iedereen deze week ontgoocheld zijn maar we moeten vooruit. What' s next! We gaan op zoek naar een ander evenement!", klinkt het strijdvaardig. "Als Bruggelingen zijn we fier en nu geraakt. We hebben ook vechtlust. We hopen niet, maar doen. Je hoeft niet te hopen om te ondernemen, noch te slagen om vol te houden."

"Was een win/win"

Annick Lambrecht, schepen van Sport in Brugge (sp.a).

Annick Lambrecht, schepen van Sport in Brugge (sp.a). © BELGA

Schepen van Sport Annick Lambrecht vindt het verlies van de start van de Ronde zeer jammer. "West-Vlaanderen en de stad Brugge verliezen op deze manier zo'n mooi stuk sportgeschiedenis. Het wrijft vreselijk dat we niet eens de kans kregen om te bieden ten einde de start in Brugge te houden."

Volgens Lambrecht was de combinatie Ronde van Vlaanderen en de stad Brugge echt een win/win. "De Ronde versterkte Brugge maar de magische mooie vertrekplaats Markt Brugge versterkte ook zeker de Ronde. Het is een triestige dag voor alle wielersportliefhebbers die jaarlijks dagen toeleefden naar de mooiste start van de Ronde op één van de allermooiste pleinen ter wereld."

(SV)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!