Meeusen wint Kermiscross Ardooie, Iserbyt knap 5de

© BELGA
Tom Vandenbussche

Tom Meeusen heeft vijf dagen dagen na de Berencross in Meulebeke ook de 21ste Kermiscross in Ardooie op zijn naam geschreven. De kopman van Telenet-Fidea had aan de aankomst 19 seconden voorsprong op Sven Nys. De Zwitser Julien Taramarcaz vervolledigde het podium. Eerstejaarsbelofte Eli Iserbyt uit Bavikhove eindigde op een knappe 5de plaats. Gianni Vermeersch sloot de top tien af.

Michael Vanthourenhout begon heel slecht aan de cross die hij vorig jaar nog won. Hij zou de wedstrijd zelfs vroegtijdig verlaten. Intussen was Eli Iserbyt, die op de achterste rijen van start was moeten gaan, bij de eerste passage al goed opgeschoven. Tom Meeusen, Tim Merlier, Toon Aerts, Sven Nys, Wietse Bosmans, Vincent Baestaens en Julien Taramarcaz gooiden al vlug de knuppel in het hoenderhok. De West-Vlamingen – in dit geval Klaas Vantornout, Gianni Vermeersch en de verrassende Eli Iserbyt – waren op achtervolgen aangewezen.

Rustige Iserbyt

Het was Meeusen die al vroeg de beslissing inluidde. Hij trok alleen in de aanval en hield ook stand. Sven Nys, die even leek terug te komen, moest zich nog reppen om Taramarcaz achter zich te houden. Op 35 seconden werd Iserbyt de beste provinciegenoot, net voor ploegmaat Aerts.

Meeusen wint Kermiscross Ardooie, Iserbyt knap 5de
© BELGA

“Natuurlijk ben ik hier heel tevreden mee. Ik heb mezelf verbaasd, toch wel. In het begin had ik nochtans niet zo makkelijk. Iedereen schakelde door de regen al vlug over op Rhino, maar bij mij was er een klein mankement waardoor ik nogmaals moest wisselen. Daar heb ik wat tijd verloren, maar in het slot ben ik er nog eens volledig voor gegaan. Ik was hier erg gemotiveerd aan de start verschenen. Of ik vandaag aan mezelf getoond heb dat ik op termijn profwaardig ben? Jazeker. Maar nu moet ik vooral rustig blijven en verder werken zoals ik bezig ben”, aldus de kersverse universiteitsstudent rechten aan de Kulak.

Meeusen wint Kermiscross Ardooie, Iserbyt knap 5de
© BELGA

Rugklachten bij Vermeersch

Gianni Vermeersch was de andere West-Vlaming in de top tien, maar helemaal tevreden was hij niet. “Ik had was last van de rug. Neen, het was niet mijn beste dag hier. De conditie is nochtans al behoorlijk. Wel nog niet top, ik wil net als vorige winter gestaag opbouwen.” Dieter Vanthourenhout kaapte de 11de plaats weg, Klaas Vantornout volgde in zijn spoor. De andere West-Vlamingen: Jens Vandekinderen 14de, Vinnie Braet 19de, Kenneth Van Compernolle 21ste, Ruben Vandevelde 22ste, Quincy Vens 26ste, Robin Alderweireld 30ste, Stefano Museeuw 35ste, Niels Vandenbroucke 37ste en Mathias Moenaert 38ste. Nicolas Cleppe, al een tijdje op de sukkel, gaf op, net als Jan Denuwelaere, Mathias Declerck en Brecht Vandenheede.

Meeusen wint Kermiscross Ardooie, Iserbyt knap 5de

Een opmerkelijk beeld trouwens aan de ingang van het cyclocrossparcours. Door wegenwerken aan de Stationsstraat was het rijtje schuiven op het smalle voetpad dat nog vrij was gebleven.

(TVB – Foto’s Belga/BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier