Matthias Vandewalle hoopt op uitschieter

© VDB
Stijn Moerman

Elite zonder contract Matthias Vandewalle staat dit seizoen als wegkapitein zijn ploegmaats bij Home Solutions-Soenens bij, maar pikt geregeld ook zelf een mooi resultaat mee. Al heeft de Pittemnaar al zijn deel van de pech gehad.

“Ik ben alvast tevreden met mijn overstap naar Home Solutions-Soenens”, steekt Matthias Vandewalle (23) van wal. “Ik voel mij er heel goed en mijn rol als wegkapitein ligt me wel. De voorbije jaren heb ik veel grote koersen gereden, waardoor ik mijn ploegmaats met raad en daad kan bijstaan. Ze weten dat ze mij alles mogen vragen en doen dat ook geregeld. Dat maakt het plezant. Ik behaalde al enkele mooie resultaten – derde in Wevelgem, zesde in Slypskapelle en zevende in Torhout – maar het kan zeker beter. Vooral in het grotere werk. Daarin heb ik toch al wat pech gehad.”

“Wist je dat ik dit seizoen al twee kapotte fietsen heb door al die pech? Maar het zal wel eens keren”

Zo stond de Pittemnaar vorig weekend noodgedwongen aan de kant na een valpartij op het PK van vorige week woensdag. “Enkele renners kwamen voor mij ten val en ik kon hen niet ontwijken, waardoor ik er vol over ging. Om mijn val te breken heb ik mijn handen gezet, maar daardoor heb ik dagenlang last gehad van mijn polsen. Daarom gaf ik forfait voor de koers in Wancerfée-Baulet. Met al die kasseien had ik er toch niets te zoeken.”

“En ook op het BK ploegentijdrijden zat het niet mee. Na amper 12 km brak mijn stuur af… En zo is het wel altijd iets. In Douchy-les-Mines reed ik 185 km in de aanval, maar werden we op het laatste alsnog gegrepen. Heel spijtig. Met wat geluk win ik daar mijn eerste koers en ben ik vertrokken. Wist je dat ik dit seizoen al twee kapotte fietsen heb door al die pech? Maar het zal wel eens keren.”

Rittenkoersen

“Mijn ambitie voor de resterende maanden? Ik ga nu voor drie dagen naar de Ardennen en vervolgens wil ik mij via twee kermiskoersen klaarstomen voor de Ronde van Vlaams-Brabant. Daar vind ik een parcours op maat en wil ik mij tonen. Hopelijk mag ik ook naar de Ronde van Namen. Ik zit alvast bij een fantastische ploeg die een mooi programma rijdt. Hopelijk kan ik regelmatig blijven presteren en nog voor een uitschieter zorgen. Dat zou plezant zijn.” (SM)