Matthias Legley wint Memorial Wouter Dewilde in Torhout

© Johan Sabbe
Redactie KW

Matthias Legley uit Waregem heeft met kleine voorsprong de eerste editie van de Memorial Wouter Dewilde in Torhout gewonnen. De interclubwielerwedstrijd had plaats op donderdag 1 mei, precies één jaar na de dramatische spurt in Veldegem waarin de Torhoutse wielrenner Wouter Dewilde een dodelijke val maakte.

Net vóór de start van de race van 149 km werd in Veldegem een gedenksteen ter nagedachtenis van de overleden renner onthuld. Dat gebeurde in aanwezigheid van Sandy Aspeslagh, de 43-jarige weduwe van Wouter, en haar 14-jarige dochter Axelle. Ook de ouders, de naaste familie en de vele vrienden van de herdachte renner waren ter plaatse.

Matthias ontloopt massaspurt

De Memorial, die in Veldegem startte en in Torhout aankwam, werd georganiseerd door de vzw Altijd in ons hart Wouter Dewilde, geschraagd door Filip Deschuytter, Stijn Nauwynck en Wouter Declercq. Vooral Filip, de man achter het Wielerteam Deschuytter, stopte er veel energie in. Een 25-tal wielerploegen nam aan de wedstrijd deel. Toen een lange ontsnapping van een tiental renners op niets uitdraaide en het groepje op een ronde van het einde gegrepen werd, leek de wedstrijd op een massaspurt ter hoogte van de Torhoutse sporthal te zullen uitdraaien. Matthias Legley uit Waregem, de West-Vlaming uit het Franse team Eseg Douai, dacht daar echter anders over en ging er op een tweetal kilometer van het einde vandoor. Hij behield een kleine voorsprong op het spurtende peloton. Tweede werd de Brit George Tansley en derde de Fransman Samuel Leroux, een ploegmaat van de winnaar.

Bloemen overhandigd door weduwe

Tijdens de slotceremonie werden de bloemen aan winnaar Legley overhandigd door Sandy Aspeslagh, de weduwe van Wouter Dewilde die negen jaar met hem samen is geweest. Het was de tweede overwinning voor Matthias Legley. Die noemde zijn zege het succes van de uitstekende samenwerking binnen zijn team.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier