Matthias Allegaert en Daan Myngheer net naast podium in Kattekoers

© VDB VDB
Redactie KW

Tieltenaar Matthias Allegaert won de sprint van de eerste achtervolgers voor de vierde plaats in de Kattekoers, Hoogledenaar Daan Myngheer legde er beslag op de vijfde stek. De zege ging naar de Pool Lukasz Wisniowski.

Na iets meer dan een half uur koersen trokken zeven renners in de aanval: Tom Dernies, Ludwig De Winter, Niels Reynvoet, Sam Lennertz, Stef Van Zummeren, Tom Mertens en West-Vlaming Steve Bekaert uit Gullegem. Op 50 km van de streep bleven er met Tom Dernies, Ludwig De Winter, Sam Lennertz en Steve Bekaert nog vier leiders over, maar de kopgroep hield op zo’n 35 km van het einde de benen stil om te wachten op een achtervolgende groep van elf renners.

De kopgroep van 15 renners met Kenneth Van Rooy, Tom Dernies, Boris Dron, Daan Myngheer, Matthias Allegaert, Sam Lennertz, Sander Cordeel, Gaëtan Bille, Gerry Druyts, Tim Vanspeybroeck, Zico Waeytens, Lukasz Wisniowski en Jimmy Turgis ging naar de laatste doortocht over de Kemmel en uiteindelijk trokken ze met elf renners richting Ieper. Met nog iets meer dan 10 km te gaan kozen Wisniowski, Dron en Bille het hazenpad. Ze sloegen een kloof van 20 seconden en konden die behouden. In de sprint toonde Wisniowski zich de snelste, voor Bille en Dron. Matthias Allegaert won de sprint van de eerste achtervolgers, Daan Myngheer werd vijfde.

Reacties

“Dit is een bevestiging van mijn conditie”, steekt elite zonder contract Matthias Allegaert (BCV Works-Soenens) uit Tielt van wal. “Meer zat er echter niet in. Ik heb nog een keer geprobeerd om weg te geraken, maar kwam meteen mezelf tegen. Met het strakke tempo had ik geen probleem, maar ik was niet meer in staat om nog te reageren op de prikken. Al was het een wonder dat ik alsnog in de kop van de wedstrijd geraakte. Ik begon aan de Kemmelberg in zowat 120ste positie. Ik reed van groepje naar groepje en bevond me plots in de kopgroep. Met alle grote ploegen aanwezig, wist ik dat dit de goede ontsnapping was. Ik kan niets anders dan tevreden zijn. Als je de uitslag bekijkt, denk ik niet dat er nog andere jongens tussen zitten die net als ik fulltime werken.”

Ook belofte Daan Myngheer (EFC-Omega Pharma-Quick.Step) uit Hooglede was tevreden over zijn koers. “Toen ik Zico Waeytens zag vertrekken, wist ik dat ik moest reageren”, aldus Myngheer. “Iedere grote ploeg had zijn mannetje voorin, waardoor er niet geaarzeld zou worden om te rijden. Op het einde zat ik er wel wat door. Daarom heb ik iets minder beginnen meedraaien. Op het einde heb ik nog een gelleke genomen voor de sprint en werd ik uiteindelijk vijfde. Als je ziet welke renners er hier allemaal rijden, ben ik zeker tevreden met dat resultaat. Ik had immers ook last van mijn maag tijdens de koers, ik heb zelfs even naar de dokter gemoeten achter medicatie. Maar de conditie is in ieder gevoel in orde.”

(SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier