Mathieu van der Poel wint sprint met drie in Ruddervoorde Koerse

08/06/16 om 18:39 - Bijgewerkt om 18:39

De 21-jarige Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) heeft woensdag Ruddervoorde Koerse gewonnen.

Mathieu van der Poel wint sprint met drie in Ruddervoorde Koerse

© FOTO GINO COGHE

De Nederlander haalde het na 172 kilometer of 16 ronden in een sprint met drie. Tweede werd zijn landgenoot Michael Vingerling. Jonas Rickaert vervolledigde het podium.

Jagend peloton

Na goed 40 kilometer koers vormde zich een kopgroep met acht renners. Daarbij zaten onder anderen Tiesj Benoot, Jens Wallays, Stefan Kreder en Gianni Marchand. Zij kregen geen vrijgeleide van een jagend peloton en nog voor halfkoers smolt alles weer netjes samen.

Met nog 65 kilometer te rijden vormde zich een nieuwe kopgroep, ditmaal 22 renners sterk met onder anderen Stijn Steels, Bert Van Lerberghe, Dries Hollanders, Jef Van Meirhaeghe, Mathieu van der Poel, David van der Poel, Melvin Van Zijl, Michael Vingerling, Jonas Rickaert, Sep Vanmarcke, Yves Lampaert, Timothy Dupont en Julien Duval. Zij boekten al vrij vlug een voorsprong van 2:00 op het peloton.

Rickaert net niet

Met nog drie ronden voor de boeg probeerde Julien Duval om samen met Jonas Rickaert een aanval op te zetten. Hun poging zorgde meteen voor verbrokkeling in de kopgroep. De twee leiders werden opnieuw gegrepen, maar voor Rickaert was dat het sein om opnieuw te proberen. Zijn uitval werd echter in volle finale gecounterd door de Nederlanders Vingerling en Van der Poel. In de daaropvolgende sprint met drie was Van der Poel de snelste en moest Rickaert genoegen nemen met de laatste podiumplaats.

(Belga - Foto Coghe)

De volledige uitslag kan je ook nog eens nalezen in deze pdf-bijlage.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!