Mathieu van der Poel wint in Zonhoven, Klaas Vantornout 5de

16/10/16 om 19:30 - Bijgewerkt om 19:28

Mathieu van der Poel boekte zondag in Zonhoven zijn derde zege van het seizoen. De Nederlandse kampioen was in Limburg opnieuw net iets beter dan Wout van Aert. Met een twee op twee achter zijn naam staat Van der Poel met het maximum van de punten aan de leiding in de Superprestige, wereldkampioen Van Aert volgt op twee punten.

Mathieu van der Poel wint in Zonhoven, Klaas Vantornout 5de

© BELGA

"Het was vandaag bijzonder warm. Daardoor was het parcours ook superzwaar door het mulle zand. Ik had voorspeld dat het een duel tussen mezelf en Wout van Aert ging worden. Dat werd ook werkelijkheid, al kwam Laurens Sweeck op het einde van de wedstrijd even piepen", stelde Mathieu van der Poel.

"Door de hitte kwam ik ook elke ronde meer en meer kapot te zitten. In volle finale moest Laurens Sweeck eraf en kwam het tot een duel met Wout. Het werd spannend tot op de meet, met tal van tempoversnellingen. In de sprint was ik opnieuw de sterkste. Ik sta nu wat steviger aan de leiding van de Superprestige, maar de klus is zeker nog niet geklaard. Pas na de cross in Middelkerke zullen we weten wie er eindlaureaat wordt. Heb je in een of andere manche pech, dan kan je enorm achteruitgeslagen worden in het klassement."

"Ik trof hier vandaag een van mijn lievelingsparcoursen aan. Volgend weekend wordt het bijzonder zwaar met het tweeluik Boom en Valkenburg. Deze laatste cross telt mee voor de Wereldbeker, maar in dat klassement heb ik niet veel te betekenen. Misschien kan ik daar volgende week zondag al iets aan veranderen. Deze zege doet me alvast veel deugd en zo kan ik met een goed gevoel naar volgend weekend toeleven."

Mathieu van der Poel wint in Zonhoven, Klaas Vantornout 5de

© BELGA

(Belga - foto's Belga)

Top 15:

1. Mathieu van der Poel (Ned) in 1u01:15

2. Wout van Aert

3. Laurens Sweeck op 0:28

4. Lars van der Haar (Ned) 0:46

5. Klaas Vantornout 1:10

6. Jens Adams 1:21

7. Rob Peeters 1:36

8. Michael Boros (Tsj) 1:48

9. David van der Poel (Ned) 2:00

10. Kevin Pauwels 2:06

11.Vincent Baestaens 2:25

12. Tom Meeusen 2:51

13. Twan van den Brand (Ned) 3:13

14. Ian Field (GBr) 3:15

15. Joeri Adams 3:17

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!