Mathieu van der Poel pakt de dubbel in Hamme

27/11/16 om 23:02 - Bijgewerkt om 23:08

Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) heeft zondag met de Flandriencross in Hamme de derde manche van het seizoen in de DVV Trofee veldrijden op zijn naam geschreven.

Mathieu van der Poel pakt de dubbel in Hamme

© BELGA

De Nederlandse kampioen haalde het na een indrukwekkende solo van regerend wereldkampioen Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice), die de vorige twee edities van de Flandriencross won, en Laurens Sweeck. Kevin Pauwels bevestigde de goede vorm met een vierde plaats. Van Aert verstevigt wel zijn leidersplaats in het klassement, in de eerste twee manches van het seizoen pakte hij telkens de zege. Zowel in Ronse als op de Koppenbergcross was Van Aert de sterkste. Van der Poel is echter de man in vorm en zette dat dit weekend mooi in de verf. Zaterdag was de Nederlander immers al de beste in de Wereldbekercross in het Duitse Zeven.

Mathieu van der Poel pakt de dubbel in Hamme

© BELGA

De vierde manche van het seizoen in deze DVV Trofee wordt op 10 december in Essen gereden. Na de GP Rouwmoer volgen de manches elkaar in sneltempo op. Op 17 december wordt in Antwerpen de Scheldecross gereden, op 29 december is er de Azencross in Loenhout en op nieuwjaarsdag de Grote Prijs Sven Nys in Baal. De DVV Trofee wordt op 4 februari afgesloten met de Krawatencross in Lille.

(Belga - foto's Belga)

Mathieu van der Poel pakt de dubbel in Hamme

© BELGA

Top 10:

1. Mathieu van der Poel (Ned) in 57:50

2. Wout van Aert op 0:06

3. Laurens Sweeck 0:07

4. Kevin Pauwels 0:20

5. Corne van Kessel (Ned) 0:28

6. Michael Vanthourenhout 0:29

7. Tim Merlier 1:16

8. Gianni Vermeersch 1:18

9. Toon Aerts 1:29

10. Jim Aernouts 1:53

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!