Mathieu van der Poel klopt Michael Vanthourenhout in Otegem

Redactie KW

De 20-jarige Nederlander Mathieu van der Poel (BKCP-Corendon) heeft maandag de 48e editie van de Weversmisdagcross in Otegem gewonnen.

De wereldkampioen domineerde. Nog voor het ingaan van de derde ronde zette hij een een solo op die hij netjes afrondde.

Michael Vanthourenhout werd op ruime afstand tweede, en meteen ook kampioen van de provincie West-Vlaanderen. De laatste podiumplaats was weggelegd voor Kevin Pauwels. Sven Nys werd vierde. Kersvers Belgisch kampioen Wout Van Aert kwam niet aan de start.

Tim Merlier dook als eerste het veld in en kon door een hapering bij Toon Aerts een kleine kloof slaan. Van der Poel ging meteen in de tegenaanval en ging na twee ronden over Merlier. Die kreeg Klaas Vantornout en Dieter en Michael Vanthourenhout in steun. Halfkoers had Van der Poel 35 seconden voor op Michael Vanthourenhout. Een kwartet met Sven Nys, Pauwels, Vantornout en Merlier volgde op 0:55. Van der Poel was dan al bezig aan een gezondheidswandeling. Michael Vanthourenhout consolideerde zijn tweede plaats. Pauwels scheurde zich op drie ronden van het einde af van zijn metgezellen. Nys trachtte nog bij Pauwels te komen, maar slaagde daar niet in.

(BELGA / Foto RD)