Mathias Declercq voor vierde opeenvolgende keer provinciaal kampioen

Foto TVB
Redactie KW

Mathias Declercq uit Veurne is de nieuwe provinciale kampioen op de weg bij de eerstejaarsnieuwelingen. In Bredene haalde de renner van Zannata-Lotto CT Menen het na een gesloten wedstrijd voor Lennert Cappan uit Ingelmunster en Milan Hanne uit Oostnieuwkerke.

59 eerstejaarsnieuwelingen trokken zich om 13.30 uur op gang voor 10 ronden, goed voor een totale afstand van 67 km. De zon scheen en er stond amper wind. De eerste aanvaller was Ruben Debouver, die bij de eerste passage doorkwam met een lichte voorsprong. Daarna was het even de beurt aan Guillaume Lombaert, maar ook hij was er vlug aan voor de moeite.

De eerste echte aanvalspoging kwam er van favoriet Nathan Decuypere, maar ook hij was op zijn eentje kansloos op de brede wegen in en rond Bredene. Wannes Geldhof en Staf Fieuw probeerden het met zijn tweeën, gevolgd door een poging van nogmaals Guillaume Lombaert en Kevin Gadenne. Het peloton liet echter niet begaan en op drie ronden van het einde hadden we nog altijd een omvangrijk peloton.

De volgenden die het op hun eentje probeerden, waren Gilles Vercruysse en Gilles Martens. Die laatste, uit de ploeg van Cycling Team Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare, verwierf een voorsprong van 20 seconden op twee ronden van het einde. Bij de passage aan de aankomst, op 13,4 km van het einde, was er een tegenaanval van Ruben Debouver en Milan Hanne. Ook Martens was een vogel voor de kat. Bij de laatste passage aan de finish hadden Mathias Declercq en Gilles Vercruysse een kleine voorsprong, maar veel stelde het niet voor. De langverwachte massasprint leek onafwendbaar.

In de slotkilometer kon topfavoriet Mathias Declercq zich afscheiden. Hij haalde het voor Lennert Cappan en Milan Hanne.

(TVB – foto TVB)

Hieronder vind je de volledige uitslag:

PK eerstejaars Bredene.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier