Mathias De Witte blikt hoopvol vooruit op Vlaams voorjaar

D
Redactie KW

Mathias De Witte heeft er, met zijn nieuwe ploeg Veranda’s Willems-Crelan, zijn langdurige aanloop naar het wielerseizoen 2018 opzitten. De 24-jarige Sijselenaar blikt er onverdeeld tevreden op terug.

“Nooit heb ik mij beter meer coureur gevoeld als de voorbije maanden”, meldt Mathias. “Ik kwam in een optimale omgeving terecht. Alles is er op en top tot in de kleinste puntjes geregeld, helemaal het tegenovergestelde van wat er een jaar geleden allemaal over dit team werd verspreid. Het materiaal, inzonderheid de Fietsen Stevens, is van topkwaliteit. De renners vormen, geruggensteund door een al even toegewijde ploegleiding, één hecht blok en dat heeft al zijn vruchten afgeworpen met zelfs al een overwinning in de voorlaatste rit der Ster van Bessèges met Sean De Bie. Een beetje symbolisch behaald op de intrinsiek snellere Timothy Dupont, de vorige kopman van ons team. Dat is een opsteker van jewelste, die langdurig nazinderde en die dus naar meer smaakt en een toonzetter moet zijn voor de komende weken en maanden.”

SPRINTTREINTJE

“Met Elias Van Breussegem vorm ik de eerste trap van ons sprinttreintje, waarna Stijn Devolder, Stijn Steels, Dries De Bondt en Sean De Bie volgen”, geeft Mathias aan. “Die volgorde kan wisselen navenant de omstandigheden van de dag. Jammer dat Zico Waeytens (polsbreuk in Bessèges, red.) is uitgevallen. Ook hij is een belangrijke schakel die hopelijk gauw terugkeert. Wout van Aert is een fijne kerel zonder kapsones en een collectieve denker die als geen ander beseft dat winnen een onderneming van meerdere individualiteiten is.”

Er waren slechts twee minpuntjes: een verkoudheid bij mijn terugkeer uit Dubai en een opspelende rug tijdens de Ster van Bessèges

“Er waren slechts twee minpuntjes: een verkoudheid bij mijn terugkeer uit Dubai en vooral een opspelende rug tijdens de slotdagen van de Ster van Bessèges, waar de kinesist mij snel overheen hielp”, zucht Mathias. ” Toch was het een beetje de anticlimax na een uitstekende Sharjah Tour, met zelfs een twaalfde plaats in de slotrit.”

Mathias reed vorig zondag de Trofeo Laigueglia (1. HC), die na het (tijdelijk?) opschorten van de GP Costa degli Etruschi opnieuw de Italiaanse openingskoers is. “Ik maakte er lange tijd deel uit van de eerste groep, die voor de top 20 in aanmerking kwam. Tijdens de laatste plaatselijke ronde moest ik helemaal leeggereden afstappen. Het was ingecalculeerd. Voor dat niveau en die afstand ben ik nog niet klaar. Ik houd er zeker geen mentale tik aan over, wel integendeel ben ik blij dat ik het zolang kon uitzingen.”

HET VOORJAAR

Nu wachten de Sijselenaar twee weken zonder competitie. Geen zegen voor een competitiebeest als Mathias die zelfs als belofte en elite zonder contract al lange seizoenen draaide, maar … “Die tijd krijg ik wel opgevuld met intense trainingen en verkenningen”, knipoogt hij. “Kuurne-Brussel-Kuurne (zondag 25 februari, red.) en Brugge-De Panne (woensdag 21 maart, red.) zijn voorlopig de enige koersen waarvoor ik als certitude ben aangeduid, maar er komt, indien alles naar wens verloopt, nog wel één en ander bij.”

Om nu al van een deelname aan de Ronde van Vlaanderen en/of Paris-Roubaix te dromen is het nog veel te vroeg

“Om nu al van een deelname aan de Ronde van Vlaanderen (1 april, drie dagen na zijn 25ste verjaardag, red.) en/of Paris-Roubaix (8 april, red.) te dromen is het nog veel te vroeg, eerst de feiten van maart afwachten”, vervolgt Mathias. “Vooral naar De Panne zal ik in blijde herinnering terugkeren, het was vorig jaar daar (toen nog een Driedaagse, red.) dat mijn geloof in eigen kunnen een fikse boost.”