Marianne Vos komt naar de Paterskerk in Roeselare

© BELGA
Redactie KW

Het boegbeeld van het vrouwenwielrennen is op 15 december de centrale gaste van een praatavond in het pop-up Wielermuseum in de Paterskerk.

In 1995 werd op initiatief van toenmalig minister Leona Detiège voor het eerst het statuut van profwielrenster toegekend. Twintig jaar later is de opmars van het vrouwenwielrennen niet te stuiten. Dertienvoudig wereldkampioene én tweevoudig olympisch kampioene Marianne Vos komt op 15 december samen met Belgisch kampioene tijdrijden Ann-Sophie Duyck, wielericoon Heidi Van De Vijver en oud-minister Leona Detiège praten over de koers vroeger en nu. De Nederlandse journaliste Mariska Tjoelker modereert het gesprek.

Aanleiding voor deze praatavond vormt het vierde nummer van Etappe, het jaarlijks magazine over historische fietshelden van het Wielermuseum. Speciaal voor dit nummer, dat volledig in het teken van vrouwenwielrennen staat, werd een vrouwelijke gastredactie gevormd met Sporza-anker Steffy Merlevede, Radio 2-stem Joyce Verdonck en Nederlands journaliste Mariska Tjoelker

(Bron WieMu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier