Marcel Kittel bezorgt Patrick Lefevere al de 10de zege van het nog prille seizoen

© Manuel Queimadelos
Redactie KW

De Duitser Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) heeft woensdag de eerste etappe in de Ronde van de Algarve op zijn naam geschreven en won zo zelf al voor de vierde keer.

Met de aankomende fraudezaak heeft ploegmanager Patrick Lefevere misschien wat juridische zorgen aan z’n hoofd, maar sportief is er alleen maar reden tot tevredenheid. Zijn renners doen het fantastisch in het nog prille seizoen. Met het Vlaamse openingsweek nog ruim een week voor ons, staat de zegeteller bij Etixx-Quick Step al op tien.

Marcel Kittel liet woensdag nummer vier optekenen in Portugal, maar er waren ook al zeges voor Gaviria, Brambila, Jungels, Vandenbergh en Daniel Martin. Niet kwaad, en dan rijden er in de equipe van Lefevere ook nog kerels als Tom Boonen, Tony Martin, Niki Terpstra en Zdenek Stybar rond, ook mannen die al eens een koers met de handen in de lucht kunnen afsluiten.

Wij kijken daarnaast natuurlijk ook uit wat de West-Vlamingen bij Etixx-Quick Step kunnen neerzetten. Yves Lampaert liet al mooie dingen zien, maar hij moest woensdag wel even naar het spoed na een valpartij. Daarnaast staan ook Gianni Meersman, Guillaume Van Keirsbulck en Julien Vermote vast al te popelen om zich te laten zien.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier