Man uit Brugge zit meer dan 15 uur op de fiets voor nieuwe hype ‘everesting’

De horecafreelancer blikt tevreden op zijn prestatie terug. © TLG
Redactie KW

Bruggeling Sven Coryn (30) bracht een niet alledaagse uitdaging op de fiets tot een goed einde. Hij maakte in één keer maar liefst 8.848 hoogtemeters. Daarvoor zat hij in totaal meer dan 15 uur op de fiets. “Dankzij de steun van iedereen ben ik blijven trappen”, zegt hij.

Everesting is één van de meest uitdagende fietshypes van het moment. De uitdaging bestaat erin om één en dezelfde helling verschillende keren op te rijden tot je aan 8.848 hoogtemeters komt. Het concept werd bedacht door een jongeman die als eerbetoon aan zijn overleden vader – een ervaren klimmer – de Mount Everest wou beklimmen. Maar omdat hij geen begenadigd klimmer was, besloot hij het om het op de fiets te doen. Hij koos één helling uit en reed die non-stop op en af tot hij aan 8.848 hoogtemeters – dezelfde hoogte als de befaamde berg – zat.

Sven Coryn (30) uit Brugge pikte het concept op en besloot om het zelf eens te proberen. Een bepaalde reden daarvoor kan hij zelf niet bedenken. “Ik wou het gewoon doen”, zegt hij. “Maar er zat niet bepaald een ruimer idee of zo achter.”

275 kilometer op de fiets

Sven reed maar liefst 45 keer de pittige helling Côte de Brume in Trois-Points in de Ardennen op. Alles samen goed voor 275 kilometer. Hij deed er 22,5 uur over, waarvan meer dan 15 uur op de fiets. Maar het was hem uiteindelijk vooral om de hoogtemeters te doen: in totaal haalde hij er 9.150.

De horecafreelancer blikt tevreden op zijn prestatie terug. Maar hij zit er niet mee in om toe te geven dat hij het lastig had en zelfs even aan opgeven dacht. “In de helft kreeg ik echt een mentale tik”, zegt hij. “Maar ik hield het thuisfront continu via sociale media op de hoogte. Plots kreeg ik van iedereen berichtjes via Twitter en Instagram. En mijn vriendin is me met de wagen komen aanmoedigen. Dankzij haar en de vele peptalk van iedereen is het me uiteindelijk toch gelukt.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier