Mads Pedersen wint in Ieper Kattekoers voor beloften

Piet Allegaert © VDB
Redactie KW

De Deen Mads Pedersen heeft de Kattekoers voor beloften gewonnen. Hij haalde het in een prangende sprint voor de Noor Anders Skaarseth en de Brit Gabriel Cullaigh. Edward Planckaert was de beste West-Vlaming op een twaalfde plaats.

Net zoals bij de junioren behoort de Kattekoers voor beloften dit seizoen tot de categorie van Nations cup. Hierdoor konden er enkel nationale selecties starten, maar deze werden later met enkele regionale selecties aangevuld. Hierdoor stonden er met Piet Allegaert, Jordi Warlop, Christophe Noppe, Benjamin Declerq, Stan Dewulf, Jan Logier, Jordy Vanmeenen, Michiel Stockman en Gilles Coorevits negen West-Vlamingen aan de start. Om 10.41 uur weerklonk het startschot op de Grote Markt van Ieper. In de eerste wedstrijdhelft mocht een kopgroep van negen renners een tijd voorop blijven. In de winderige regio van de Moeren splitste het peloton in drie stukken. Piet Allegaert, Christophe Noppe en Jordi Warlop konden zich in het eerste peloton handhaven, maar even later was alles weer te herdoen. De laatste beklimming van de Kemmelberg werd door vijf renners gebruikt om een aanval op te zetten. Deze vijf konden stelselmatig hun voorsprong vergroten en mochten onder mekaar uitmaken wie er mocht zegevieren. De Deen Mads Pedersonen haalde het in een spannende sprint voor de Noor Anders Skaarseth en de Brit Gabriel Cullaigh. Edward Planckaert werd de beste West-Vlaming op een 12de plaats. Benjamin De Clerq, Christophe Noppe, Piet Allegaert en Stan Dewulf werden respectievelijk 15de, 18de, 19de en 25ste.

Reacties

Piet Allegaert: “In het winderige stuk van de Moeren brak de koers open. Ik was mee met een eerste waaier en dacht dat we voorop zouden blijven. Plots kwam alles weer samen en was alles weer mogelijk. Enkele renners konden wegrijden en konden onderling uitmaken wie er zou zegevieren. Uiteindelijk behaalde ik nog een 19de plaats. Ik ben tevreden van mijn wedstrijd, maar ik had er toch wat meer van verwacht.”

Stan Dewulf: “Op de baan tussen Diksmuide en Lo-Reninge brak mijn zadel af. Ik moest wisselen van fiets en hierdoor verloor ik veel tijd. Ik dacht dat mijn wedstrijd over was, maar ik besloot toch nog het beste ervan te maken. Na een lange achtervolging kon ik opnieuw mijn plaats in het peloton innemen. Hierna kon ik mijn positie handhaven en werd ik uiteindelijk nog 25ste. Het was een zeer lastige wedstrijd en ik zou zelf zeggen de lastigste wedstrijd dat ik ooit gereden heb. Ik ben dan ook zeer tevreden met mijn prestatie.”

(Simon Dekaezemaker – foto Bart)

Hieronder vind je de volledige uitslag:

Uitslag Kattekoers.pdf