Maciej Bodnar wint de tijdrit, eindzege in Driedaagse is voor Lieuwe Westra

Lieuwe Westra wint deze editie van de Driedaagse van De Panne-Koksijde. © BELGA
Redactie KW

Lieuwe Westra (Astana) heeft donderdag de eindzege in de 40e editie van de Driedaagse De Panne-Koksijde (2.BC) op zak gestoken. De Nederlander werd in de afsluitende tijdrit vierde. De Pool Maciej Bodnar (Tinkoff) won de race tegen de klok.

De 31-jarige Bodnar legde de 14,2 kilometer af in 17:39.270. Hij hield maar net de Duitser Tony Martin en de Zwitser Tom Bohli af.

Westra greep al twee keer net naast de eindzege. De Nederlander werd tweede in 2011 en 2012. Nu is het dus wel prijs. In de eindstand heeft Westra 13 seconden voorsprong op Alexander Kristoff. De Noorse eindwinnaar van 2015 moest zijn leidersplaats alsnog afstaan in De Panne na zijn achtste plaats in de tijdrit. De Kazach Alexey Lutsenko is derde op 16 seconden.

Kristoff komt te kort

Bodnar zette als 31e gestarte renner een knaltijd neer. De jonge Bohli, begin deze maand winnaar van de proloog van de Driedaagse van West-Vlaanderen, was enkele honderdsten trager dan Bodnar. Ook Tony Martin, drievoudig wereldkampioen tijdrijden, beet zijn tanden stuk op de tijd van de Pool. De Duitser kwam enkele honderdsten tekort en wurmde zich tussen Bodnar en Bohli. Lieuwe Westra klokte af in 17:42, goed voor de vierde plaats.

De strijd om de eindzege ging tussen Kristoff, Lutsenko en Westra. Kristoff begon de tijdrit met zeven seconden voorsprong op Lutsenko en 12 seconden op Westra. Aan het eerste tussenpunt was Westra al tot op drie seconden genaderd van Kristoff. De Nederlander bleef knagen aan zijn achterstand en zette Kristoff uiteindelijk op 13 seconden in de eindstand. Westra is de eerste Nederlandse eindlaureaat sinds 2008, toen Joost Posthuma won.

(Belga)

Bekijk hieronder de uitslag van de individuele tijdrit

Uitslag tijdrit.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier