Maaike De Marez heeft nog altijd last van zware val vorig jaar

Maaike De Marez. (Foto Coghe)DE MAREZ MAAIKE OOSTDUINKERKE DAMES ELITE 10/03/2018 Foto Coghe © Foto CogheDE MAREZ MAAIKE OOSTDUINKERKE DAMES ELITE 10/03/2018 Foto Coghe
Redactie KW

Het voorjaar draait koersgewijs op volle toeren, maar voor Maaike De Marez moet het seizoen eigenlijk nog beginnen. De belofte van Wielerteam Hoop op Zegen Beveren heeft nog maar één wedstrijd in de kuiten.

“In die koers in Koksijde was het weer wennen aan het bochtenwerk. Het ritme is er wat uit. Dat is niet onlogisch. Ik stond een lange tijd langs de kant na een zware val tien maanden geleden. Bij een training achter de brommer kwam ik tegen een betonrand terecht en werd mijn heup stevig geraakt. Ik ondervind daar nog altijd hinder van.”

Volta Limburg

“Ik ben daarstraks nog langs geweest bij de osteopaat. Het is nu afwachten hoe ik reageer op die behandeling. Misschien start ik zaterdag in de Volta Limburg”, vertelde de 21-jarige renster maandagavond.

“Stom dat dit gebeurde op training. In de koers zelf heb ik nog nooit iets ernstigs meegemaakt. En ik ben nu toch al een tijdje bezig. Ik zette als 16-jarige mijn eerste stapjes in het peloton.”

“Koersen zal voor mij altijd een hobby blijven”

“Koersen bij de juniores was makkelijker dan nu. Ik heb toen nooit gewonnen, mijn beste plaats was zevende denk ik, maar ik had geen moeite om uit te rijden. Dat is nu anders. Ik moet het opnemen tegen rensters van een hoger niveau. De meisjes van de buitenlandse ploegen zijn meer getalenteerd. Het is misschien wel zo dat ze hier in Vlaanderen parcourskennis ontberen, maar dat maken ze ruimschoots goed door hun kracht.”

“Ze kunnen er ook 100 procent voor leven. Ik moest de voorbije jaren constant het evenwicht zoeken tussen mijn studie (bachelor in de medische laboratoriumtechnologie) en mijn hobby. Nu probeer ik het te combineren met mijn job in het Jan Palfijn-ziekenhuis. Dat is niet evident.”

“Mijn ambitie is om wedstrijden uit te rijden en regelmaat in mijn prestaties te leggen”

Wedstrijden uitrijden

“Maar ik besef ook dat ik niet het grootste talent ben dat kan dromen van een wielercarrière. Het zal voor mij altijd een hobby blijven. Volgende week trekken we met de ploeg naar Noord-Frankrijk voor een ministage. Ik hoop dat mijn seizoen daarna echt kan beginnen. Mijn ambitie is om wedstrijden uit te rijden en regelmaat in mijn prestaties te leggen.”