Lynn Claerhoudt won in 2005 de Belgische titel bij de 14-jarige aspiranten… voor Jolien D’hoore

Lynn Claerhoudt is samen met Hannes Werbrouck en werkt als diensthoofd van het Sociaal Huis Torhout, waar ze ook juriste van de stad is. (GF)
Redactie KW

Het is ondertussen al 13 jaar geleden dat Lynn Claerhoudt op die zonnige zondagnamiddag van 14 augustus 2005 in het Vlaams-Brabantse Waanrode niemand minder dan Jolien D’hoore van de Belgische titel hield bij de 14-jarige aspiranten.

“Vanzelfsprekend denkt Lynn daar nog geregeld bijzonder graag aan terug”, bevestigt haar vader Noël, die als spreekbuis fungeert, omdat Lynn op vakantie is in Noorwegen en daar onbereikbaar is. “Die driekleur is ontegensprekelijk haar zoetste herinnering uit haar carrière als coureur.”

Heel veel pech

“Natuurlijk was ze graag blijven meegaan in de hoge vlucht die Jolien in de loop van de jaren te beurt viel”, vervolgt Noël Claerhoudt. “Lynn heeft evenwel slechts tot haar 17de gekoerst Ze deed het nochtans graag, maar werd door een tsunami van tegenslagen uitgeteld: bij valpartijen heeft ze beide polsen en haar staartbeentje gebroken. Alsof dat niet volstond, kreeg zij ook nog te maken met een niet levensbedreigende vorm van leukemie.”

Lynn Claerhoudt koerste tot haar 17de, waarna ze na heel wat tegenslagen besloot om haar pijlen op haar studies te richten. (Foto a-RN)
Lynn Claerhoudt koerste tot haar 17de, waarna ze na heel wat tegenslagen besloot om haar pijlen op haar studies te richten. (Foto a-RN)© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Je zou je voor minder onvoorwaardelijk storten op je universitaire studies rechten. “In de lagere school en zelfs in het middelbaar liepen haar studies van een leien dakje, ze moest er amper wat voor doen. Zij werd door de leerkrachten en medeleerlingen uitgedaagd met de bewering dat zij het niet zou kunnen opbrengen te moeten ‘leren leren’ om te slagen in haar zware studies rechten. Lynn voelde zich aangesproken, stak zoals in de koers een aardig tandje bij en slaagde feilloos.”

“Lynn heeft altijd graag gekoerst, maar ze werd door een tsunami van pech uitgeteld”

“Als advocate stond zij gedurende twee jaar aan de balie in Brugge en even lang aan die van Gent. Sinds 1 maart van dit jaar is Lynn diensthoofd van het Sociaal Huis in Torhout, in combinatie met de job als juriste van de stad.”

Lynn won tijdens haar wielerjaren ook het PK bij de aspiranten. (Foto a-DL)
Lynn won tijdens haar wielerjaren ook het PK bij de aspiranten. (Foto a-DL)© Bart Vancauwenberghe

“Ze denkt nog geregeld terug aan de zalige tijd dat ze koerste en de sportieve gezelligheid die mede haar karakter vormde en versterkte als mens”, voegt een fiere papa er graag aan toe. “Met Jolien D’hoore onderhoudt ze trouwens nog contacten via sociale media en ook met haar mannelijke tijdgenoten Julien Vermote en Zico Waeytens.”

Ook op privé vlak gaat het Lynn helemaal voor de wind aan de zijde van haar vriend Hannes Werbrouck. (BCA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier