Luka Mezgec wint Handzame Classic, Klaas Lodewyck vijfde

© COGHE GINO
Redactie KW

De Sloveen ging de Nederlander Theo Bos en de Oost-Vlaming Edward Theuns vooraf.

Naar jaarlijkse gewoonte eindigde de Handzame Classic op een massasprint. Daarin toonde de Sloveen Luka Mezgec van Giant-Shimano zich de sterkste voor de Nederlander Theo Bos (Belkin) en Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise).

In de aanvangsfase werd de wedstrijd een paar keer in waaiers getrokken. Uiteindelijk kwam alles terug te samen en op 60 kilometer van het einde slaagde een drietal erin voorop te geraken : Izegemnaar Tim Declercq (Topsport Vlaanderen-Baloise), Harelbekenaar Alphonse Vermote (Vastgoedservice-Golden Palace) en Dennis Coenen (Leopard Development Team). De vluchters kregen een minuut voorsprong, maar het peloton hield alles onder controle. In de laatste ronde was hun avontuur afgelopen en stevende de wedstrijd af op een sprint. Guillaume Van Keirsbulck probeerde met een ultieme poging een massasprint te ontlopen, maar zonder succes. De Sloveen Luka Mezgec toonde zijn snelle benen en haalde het voor de Nederlander Theo Bos en Edward Theuns.

Reacties

Klaas Lodewijck uit Kortemark was de eerste West-Vlaming op de vijfde plaats. “Ik zat in het wiel van Theo Bos te wachten, maar hij bleef maar zitten. Daarom ben ik zelf de sprint aangegaan en kwam ik vol in de wind. Te vroeg, zo bleek. Een gemiste kans.”

Na de wedstrijd kreeg hij van zijn verzorger te horen dat hij alsnog in de selectie voor Milaan-San Remo zit na het ziek uitvallen van Taylor Phinney. “Goed nieuws? Als ik zondag goede benen heb, dan wel”, lacht hij.

Een van de aanvallers van de dag was Tim Declercq uit Izegem. En dat net op de dag van zijn verjaardag. “Ik heb nog eens alle registers opengetrokken met het oog op wat komt”, zegt Tim Declercq. “In Nokere en Drenthe had ik telkens een goed gevoel, maar hier was het minder. Ik ondervond heel wat last van mijn rug doordat ik door een zitvlakblessure wat scheef op mijn fiets zit. Maar dat euvel zal snel van de baan zijn en ik weet dat mijn conditie goed is. Dat geeft dus vertrouwen.”

De Izegemnaar is ondertussen al zeker van een selectie voor de Ronde van Vlaanderen en Paris-Roubaix. “Het doet deugd om het vertrouwen van de ploeg te krijgen. Door zo vroeg zeker te zijn van een selectie kan ik mij optimaal voorbereiden. Ik ben nu al een paar weken in orde en kon mij al een paar keer tonen, maar nu is het tijd om dat in resultaten om te zetten.”

Top tien

1. Luka Mezgec

2. Theo Bos

3. Edward Theuns

4. Antoine Demoitie

5. Klaas Lodewyck

6. Danilo Napolitano

7. Jelle Mannaerts

8. Kenny Dehaes

9. Oliver Naesen

10. Joeri Stallaert

De volledige uitslag vind je hieronder.

(SM)

Volledige uitslag Handzame Classic 2014.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier