Luca Van Hout wint eerste rit in West-Vlaanderen Cycling Tour voor nieuwelingen

Het podium van de eerste rit A in West-Vlaanderen Cycling Tour voor nieuwelingen in Meulebeke. Winnaar werd Luca Van Hout voor de Amerikaan Jarres Scott en Lucas Rogiers. © WO

De eerste rit A van de West-Vlaanderen Cycling Tour vond plaats in Meulebeke en werd gewonnen door de 16-jarige Luca Van Hout.

In de aanvangsronde van de eerste rit A was er een grote valpartij waarbij heel wat kanshebbers meteen uitzicht op een mooie klassering konden vergeten.

Naar het einde van de rit toe reden zes renners weg uit het peloton van 118 renners. Vijf zouden uiteindelijk spurten voor de zege en het was Luca Van Hout die het haalde voor de Amerikaan Jarred Scott, Lucas Rogiers en de Amerikaan Logan MacLain.

Brem Deman, die had moeten afhaken, werd op 6 seconden vijfde en op 10 seconden won Arnaud De Lie de pelotonspurt voor de zesde plaats. Lucas Dewachter werd zestiende en eerste West-Vlaming.

In de eerste rit B, een tijdrit, won Arnaud Delie voor de Brit Josuha Giddings en Lucas Rogiers. Na de eerste dag staat Luca Van Hout in het geel en het groen is voor Noah Vandenbranden. De witte trui voor beste jongere is voor Josuha Giddings (GB) en de rode trui voor de rushes is in het bezit van Arnaud Delie.