Lotto-Soudal presenteert met boek meer inzicht in team

21/09/16 om 20:54 - Bijgewerkt om 20:52

In hotel Shamrock in Tielt werd woensdagavond, in de marge van de Eneco Tour, het boek 'Lotto-Soudal, de winnende combinatie', voorgesteld aan pers en publiek.

Lotto-Soudal presenteert met boek meer inzicht in team

© BELGA

Het boek gaat dieper in op de nieuwe aanpak die de Belgische formatie sinds een paar jaar hanteert om haar renners naar de top te loodsen en geeft ook meer inzicht in de ploeg achter de renners.

"Voor de start van dit seizoen werden we gepolst om mee te werken aan een boek over ons team", licht persverantwoordelijke Arne Houtekier toe. "Uiteraard stonden wij daar positief tegenover. Sinds een paar jaar is er een nieuw elan in het team, kiezen we voor een nieuwe aanpak, een totaalpakket qua training, voeding, medische begeleiding en daar geeft dit boek ook meer uitleg over."

Auteur is Willem De Bock, een schrijver die niet gepokt en gemazeld is in het wielrennen en dus met een 'onbevangen' blik naar de ploeg kon kijken. "Het wielrennen is een gesloten gemeenschap", vertelt hij. "Maar ik denk dat ik dankzij de vele gesprekken met renners en medewerkers toch heel wat info heb weten bloot te leggen en een mooi inzicht verschaf in het harde werk en leven van de renners, maar ook van de mecaniciens, dokters, verzorgers en ploegleiders achter de schermen."

Het boek is uitgegeven door Uitgeverij Lannoo, telt 304 pagina's en kost 19,99 euro. In de tweede helft van november verschijnt er ook een Franstalige versie van het boek.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!