Lotto Soudal neemt Jens Debusschere niet mee naar de Tour

08/06/17 om 16:07 - Bijgewerkt om 16:05

Jens Debusschere maakt geen deel uit van de selectie van Lotto Soudal voor de komende Ronde van Frankrijk. De Dadizelenaar gaf zelf al een paar keer aan dat hij geen vragende partij was, maar de beslissing na de Dauphiné zou vallen. Ploegmanager Marc Sergeant bevestigde nu in die Franse rittenkoers dat Debusschere geen derde Tour zal rijden.

Lotto Soudal neemt Jens Debusschere niet mee naar de Tour

© BELGA

Lotto Soudal maakt zijn selectie pas later in juni bekend voor La Grande Boucle, maar nu al is duidelijk dat Jens Debusschere er niet bij zal zijn. Nochtans etaleerde de West-Vlaming zijn uitstekend vorm met ritzeges in de Vierdaagse van Duinkerke en de Ronde van België, maar een derde Tour staat dus niet op zijn programma van dit jaar. Normaal rijdt hij de Vuelta, waar hij ook al twee keer van de partij was. Debusschere fungeerde vorig jaar als helper in het treintje van André Greipel, met onder meer ook Jürgen Roelandts. Hij kwam ten val in de vijftiende etappe van de Tour, liep een barst in het schouderblad op en moest toen vroegtijdig opgeven.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!