Lorenzo Blomme voorlopig knap tweede in de Toekomstzesdaagse

Redactie KW

De Belgen Jules Hesters en Gerben Thyssen zijn de eerste leiders na de eerste avond, dinsdag, van de Toekomstzesdaagse in het Gentse Kuipke. Zij totaliseerden 40 punten.

Op de tweede plaats volgen vijf koppels met 21 punten achter hun naam, de rest volgt al op één ronde.

Tijdens de eerste scratch pakten Hesters en Thyssen de zege. In de tweede scratch van de avond waren de Britten Joe Holt met Matthew Bostock de beteren van het pak. De daaropvolgende ploegkoers over 200 ronden werd ontsierd door enkele zware valpartijen. Vooral het Deense koppel Fynbo/Larsen werd fel geteisterd en moest de strijd staken. Uiteindelijk deden Hesters/Thyssen de beste zaak en wonnen ze de ploegkoers na het behalen van 26 punten. Tien meer dan de Belgen Bryan Boussaer/Lorenzo Blomme en zestien meer dan de Italianen Francesco Categnaro/Mattia Viel.

Bij de elite staat Jonas Rickaert (Sint-Eloois-Vijve) voorlopig achtste. Het Belgische duo Kenny De Ketele met Moreno De Pauw trok als leider de eerste nacht in van de 76e Zesdaagse van Gent. Als tweede in de tussenstand volgt het Belgisch-Italiaanse tweetal, Iljo Keisse/Elia Viviani, met 76 punten achter hun naam. De Britse wereldkampioenen ploegkoers, Bradley Wiggens/Mark Cavendish tellen na dinsdagnacht 72 punten.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier