Loran Cassaert provinciaal kampioen na sterke race

Redactie KW

Loran Cassaert uit Beveren-Roeselare is de nieuwe provinciale kampioen op de weg bij de tweedejaarsnieuwelingen. In Bredene haalde de renner van Cycling Team Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare het na een aanvallende race voor Bryan Vercruysse uit Ingooigem en Wesley Vercamst uit Waregem.

65 tweedejaarsnieuwelingen trokken zich om 15.45 uur op gang voor hun provinciale titelstrijd. Na een openingsronde zonder noemenswaardige aanvalspogingen waren Jules Declerck en Jan-Emiel Tack de eersten die het aandurfden. Ze werden afgelost door Arthur Dupon, maar alles viel vlug weer te herdoen.

De eerste belangrijke ontsnapping kwam er van het drietaal Thibault Nelis (Tieltse Renners), Lorenzo Pyra (CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare) en Leonardo Meerschaert (CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare). Zij gingen er in de derde ronde vandoor en hadden aan de passage aan de aankomstlijn na vier ronden een maximale voorsprong van 34 seconden op een peloton waaruit Belgisch kampioen Jens Vanoverberghe in de reactie trok.

Veel pogingen

In de vijfde ronde moest Meerschaert vooraan de rol lossen en even later volgde een algemene hergroepering. Het sein aan zes andere renners om het hazenpad te kiezen: Louis Blouwe, Loran Cassaert, Casper Deschuytter, Thibault Nelis, Matthias Noppe en Lorenzo Pyra. De drie laatsten werden gegrepen en even later waren ook de anderen eraan voor de moeite. Bij de passage aan de aankomstlijn na vijf ronden, op zes ronden van de eindmeet, voerde Loran Cassaert, aan een heel sterk seizoen bezig, het peloton aan.

In de zesde ronde kwam er een poging van de plaatselijke Kelvin Cockaert (APT Cube-Spie-Douterloigne), Cériel Desal (CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare) en Louis Bouckaert (CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare). Ook zij werden weer gegrepen, maar Cassaert kreeg er niet genoeg van en ging er opnieuw vandoor, ditmaal met ploegmaat Lennert Coghe. Even verder liet Cassaert zijn vluchtgezel in de steek. Hij hield het nog een tijdje vol, maar uiteindelijk zwichtte ook hij voor de overmacht.

Even probeerde Niels Vandermeulen het ook. In de voorlaatste ronde volgde een aanval van vier renners: Kelvin Cockaert, Lorenzo Pyra, Torsten Decleyre en Arthur Dupon. Maar al vlug waren zij ook vogels voor de kat. De volgende die het probeerde was Tiebo Devoogdt. Twee renners konden komen aansluiten: Louis Blouwe en Arne Vermeersch. Nog vier renners maakten de brug vanuit het peloton: Arend Dejonghe, Jarne Loeys, alweer Loran Cassaert en Benoit Baele.

Alweer Cassaert

In het begin van de slotronde ging Cassaert er alleen vandoor. De anderen werden weer bijgebeend. Het peloton volgde op 6 seconden met nog zes km te gaan. Even bouwde Cassaert zijn voorsprong uit tot 10 tellen, maar het peloton hield hem voortdurend onder schot. Alleen Bryan Vercruysse slaagde er nog in om terug te komen, maar in een spannende slotkilometer hield Cassaert hem achter zich. Wesley Vercamst won de sprint van het peloton voor brons.

(TVB – foto TVB)

Hieronder vind je de volledige uitslag:

PK tweedejaars Bredene.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier