LIVE Ruddervoorde Koerse

© Frederic Vansteenkiste

Dinsdag strijkt het peloton neer in Ruddervoorde, wij snuiven live de sfeer op.

13:36 Devolder laat op zich wachten, de renners vertrekken 7 minuten later dan verwacht voor 161 kilometer koers.

13:41 Er worden 16 rondes gereden van 10,1km. Er zijn exact 110 renners aan de aankomst verschenen waarvan 67 profwielrenners en 43 elite zonder contract.

13:44 Gorik Gardeyn en Tom Vandenbussche sluiten nog aan bij de deelnemerslijst.

13:48 Ondertussen is er een vroege ontsnapping van Melvin Van Zijl, Niels Goeree en Mathieu Van Der Poel, ze hebben een voorsprong van 12 seconden.

13:55 De vluchters werden gegrepen. Het peloton voert een hoog tempo op bij de eerste passage aan de finish.

14:04 20 renners kozen het hazenpad, ze hebben een voorsprong van 28 seconden.

14:14 De 20 leiders waaronder Stijn Steels, Arthur Vanoverberghe, Benjamin Verraes, David Van Der Poel en Christophe Sleurs hebben een voorsprong van 54 seconden.

© Lieven Mathys

14:46 In het eerste wedstrijduur werden 57 kilometers afgewerkt. Er zijn 11 achtervolgers die op 1 minuut en 5 seconden de kopgroep proberen bij te benen. Het peloton zit op 2 minuten 29 seconden achter hen.

14:58 De ploegleiders nemen hun positie in achter de kopgroep. De achtervolgers zitten op 1 minuut 2 seconden.

15:17 De achtervolgers blijven hangen op 45 seconden.

15:22 De 11 achtervolgers zetten de achtervolging in op de kopgroep. Tot die 11 behoren onder andere Tyler Farrar, Jens Keukeleire, Kenny De Ketele, Mathieu Van Der Poel en Victor Campenaerts

15:28 Het peloton met Sep Vanmarcke en Stijn Devolder volgt op meer dan 3 minuten.

15:35 Stijn Steels valt aan en heeft een voorsprong van 15 seconden. Ondertussen is er een algemene groepering van de kopgroep en de achtervolgers. Ze zijn nu met 30

15:44 Stijn Steels, Jarno Gmelich en Marco Frapporti zijn de 3 leiders en hebben 30 seconden op de achtervolgers

15:56 Het peloton bevindt zich op een te grote achterstand en wordt straks uit de koers gehaald. Zij gaan de laatste ronde in. Dit betekent het einde van de wedstrijd voor Devolder en co.

16:25 Er zijn 8 achtervolgers op 36 seconden. Stan Godrie, Dennis Smit, Sjoerd Van Ginneken, Maarten Van Trijp, Tyler Farrar, Arthur Vanoverberghe, Jens Keuleleire en Benjamin Verraes

16:26 Met nog 4 ronden te gaan zit alles op een zakdoek. Nog steeds 3 koplopers met 8 achtervolgers met een kleine 40 seconden tussen

16:43 6 nieuwe leiders: Stan Godrie, Sjoerd Van Ginniken, Jarno Gmelick, Victor Campenaerts, Arthur Vanoverberghe en Benjamin Verraes

16:46 De 6 leiders hebben 38 seconden voorsprong op 14 achtervolgers

17:00 de 6 koplopers met 1 minuut 6 seconden voorsprong op anderhalve ronde van het einde

17: 23 Jarno Gmelich wint de 59ste Sint-Elooisprijs!