Lidl wordt nieuwe sponsor voor Etixx-Quick Step

Redactie KW

De Belgische wielerformatie Etixx-Quick Step heeft woensdag in Sint-Martens-Latem een nieuwe sponsor voorgesteld.

De Belgisch-Luxemburgse tak van supermarktketen Lidl heeft een tweejarig contract ondertekend bij de ploeg van Patrick Lefevere.

“Het is met de nodige fierheid en zelfs emotionaliteit dat ik onze nieuwe sponsor mag voorstellen”, aldus Lefevere. “Het gaat immers misschien wel om het grootste privébedrijf dat in de wielersport stapt. In de herfst van mijn carrière ben ik daar heel fier op”, klonk het. “Dit is niet alleen een goede zaak voor onze ploeg, maar ook voor de wielersport in het algemeen.”

De managing director van EQS verloor met Renson onlangs nog een grote sponsor, dat bedrijf gaat nu in zee met Giant-Alpecin. “Ik heb de overeenkomst met Renson zelf opgezegd, omdat ik dit project ambitieuzer vond“, verwees Lefevere naar zijn nieuwe sponsor.

De naam van de Duitse keten zal vanaf 2016 zichtbaar zijn op de schouder en de achterkant van de broek van de wielertenues van Etixx-Quick Step. “Het gaat voorlopig om een contract voor twee jaar, maar stiekem hoop ik op meer”, aldus Lefevere. Ook Tom Boonen, net als Tony Martin van de partij op de voorstelling, is blij met de komst van de supermarktketen. “Voor een renner is voeding na training de belangrijkste dagtaak. Verse voeding is dan ook van enorm belang.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier