Len van Eeckhout wint interclub in Rollegem-Tombroek

08/04/17 om 19:13 - Bijgewerkt om 19:12

Len van Eeckhout kwam solo aan en won voor Louis Blouwe en Thomas Vansteelandt.

Len van Eeckhout wint interclub in Rollegem-Tombroek

Gilles Capelle was binnen het 123man sterke peloton de eerste aanvaller. Hij kreeg het gezelschap van de Noor Sebastien Heldahl en van Alexander Cromheecke. Het peloton liet echter niet begaan en aan het einde van de tweede grote lus ging Ilan Van Wilder in de aanval. Hij zou even later ook het gezelschap krijgen van Yentl Vandevelde en de Brit Oliver Robinson. Ook zij kregen geen vrijgeleide en het was wachten op de volgende uitval. In twee tijden geraakten zes renners voorop, met name Stef loos, Kelvin Cockaert, Louis Blouwe, Theo Verslype, Mauri Vansevenant en Arthur Dupon. Dit zestal nam 35 seconden voorsprong, maar ook dat volstond niet om voorop te blijven.

Op iets meer dan 25 km van het einde kwamen onder impuls van Alexander Cromheecke vijf renners aan de leiding waarbij ook nog Lars Oreel (Ned), Oliver Robinson (G-B), Deniss Trofimovs (Letl), en Stef Loos. Lange tijd zag het er goed uit, maar vijf kilometer van het einde kwam Len Van Eeckout mee voorin en speelde meteen haasje over. Hij hield stand tot het einde en had vijftig meter voorsprong op een spurtend peloton waarin Louis Blouwe en Thomas Vansteenlandt de snelste finishers bleken.

(WO - foto WO)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!