Le Tour Féminin de Sheena (6) – woensdag 11 juli: “Voor het eerst naar de Rode Duivels gekeken”

Sheena Maesen

Jens Keukeleire neemt deze maand deel aan zijn derde Tour de France. Vier jaar geleden bij zijn debuut gaf hij met zijn ‘Le Tour de Jens’ zelf een exclusieve kijk op zijn Frans avontuur. Ditmaal laten we zijn vriendin Sheena Maesen drie weken lang aan het woord. Vanuit het Brugse thuisfront en hoogzwanger van hun tweede kindje.

Jens zei dat het gisteren weer een heel hectische dag in de Tour was. En dat voor een heel simpele rit, op papier dan toch. Hij vertelde dat hij met bidons naar voren wilde rijden, maar er precies niemand was die de andere een plaatsje vooraan gunde. En dan die valpartij waarin Tiesj Benoot betrokken was… dat zijn van die dingen die in de Tour moeten gebeuren zeker? Jens zei ook dat hij het gevoel heeft dat het elk jaar erger wordt, dat het almaar gevaarlijker en gevaarlijker wordt. Ik kan daar alleen maar aan toevoegen dat ik er zelf niet graag tussen zou rijden.”

Le Tour Féminin de Sheena (6) - woensdag 11 juli:

De val van Tiesj en zijn mogelijke opgave is natuurlijk geen goed nieuws voor de ploeg. Tiesj is één van de speerpunten. Hij zou goed zijn op Mûr-de-Bretagne, hij zou goed zijn in de kasseienrit en hij zou goed zijn in de bergen. Een allrounder, hé. Maar meer kun je er momenteel niet over zeggen. Shit happens zeker?”

Le Tour Féminin de Sheena (6) - woensdag 11 juli:

“Jens zelf voelde zich gisteren niet slecht. Voor hem was het een gewone dag in het peloton. In de finale moest hij er wel zijn voor Greipel, maar een echte leadout zoals bij Quick.Step is dat natuurlijk niet. Greipel was er gisteren dichtbij. Het blijft een topsprinter, ook al merk je dat die jonge gasten iets meer explosiviteit hebben. Dat is eigen aan sprinters.”

Le Tour Féminin de Sheena (6) - woensdag 11 juli:

“Zelf heb ik een gewone werkdag achter de rug. ‘s Avonds was het een beetje chillen met Lou, die heel moe was. En ik heb naar de Rode Duivels gekeken. Voor de eerste keer in mijn leven een volledige match. Meerdere vrienden hadden erop aangedrongen dat ik zeker moest kijken. En dan doe ik dat en verliezen ze wel zeker! Nu goed, ze mogen sowieso trots zijn op wat ze bereikt hebben. Bij de beste vier landen van de wereld, dat is toch niet niets.”

Le Tour Féminin de Sheena (6) - woensdag 11 juli:

Vandaag heb ik een vrije dag en ga ik leuke dingen met Lou’tje doen. Wat precies weet ik nog niet, dat hangt af van het weer. Momenteel is het niet al te best, maar dat vind ik eerlijk gezegd niet zo erg. De plantjes hebben dringend nood aan wat water…”