Le Tour de Jens (1) – donderdag 3 juli: officiële ploegvoorstelling

Redactie KW

Jens Keukeleire debuteert dit jaar in de Tour de France. Na elke rit gunt de 25-jarige Bruggeling de lezers van kw.be een exclusieve blik achter de schermen van de Tour, zijn ploeg Orica-GreenEdge én vooral zichzelf. Vandaag, donderdag 3 juli, stond de officiële ploegvoorstelling op het programma.

Jens Keukeleire, samen met Michael Matthews op het presentatiepodium. (Foto Jens Keukeleire)

“De dag was eigenlijk al redelijk goed gevuld. Met de ploeg verblijven we momenteel in een hotel in Harrogate, waar de eerste rit toekomt. Van daaruit hebben we vandaag ook die openingsetappe nog eens verkend. Toen we na die rit van een goeie twee uur in het hotel toekwamen, moesten we zo goed als meteen de bus op richting de officiële ploegenpresentatie in Leeds. Een tochtje van een kleine 30 kilometer.”

Le Tour de Jens (1) - donderdag 3 juli: officiële ploegvoorstelling

Een selfie van Orica-GreenEdge. (Foto Twitter/@letour)

“Tegen mijn ploegmaats had ik vanmorgen nog gezegd : ‘Ik voel nog niet dat ik in de Tour ben’. Maar meteen antwoordden ze : ‘Wacht maar tot vanavond’. En inderdaad. Die presentatie en bijhorende fotosessies, dat kan je met geen enkele andere wedstrijd vergelijken. Daarna werden alle renners gebrieft. Nu begint het door te sijpelen dat ik in dé Tour zit. Onder de indruk? Een beetje, maar ik ben vooral heel blij dat ik hier ben. Zo meteen gaan we nog wat eten en dan meteen bedje in. Tot morgen !”

(opgetekend door Olivier Neese/foto’s Jens Keukeleire en Twitter/@letour)

Morgen : vrijdag 4 juli, daags voor ‘Le Grand Départ’.